Ereğli Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi ev sahipliğinde ilçe genelinde eğitim ve öğretim kurumlarının son durumuna ilişkin muhtarlar ve okul aile birliği yöneticileriyle &[#]8220;Eğitim Sorunları ve Çözüm Yolları&[#]8221; konulu toplantı yapıldı.

Toplantıya, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, okul müdürleri, muhtarlar ve okul aile birliği başkanlarının katıldı.

Katılımcılardan talepleri ve önerileri konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, eğitimin bir ekip işi olduğunu ve eğitime hep birlikte önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Çay, konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Ben 4 yıldır burada görev yapıyorum. Ereğli halkına 4 yıldır çok güzel destekler verildi. Bunun en güzel örneği hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu okullardır. Bunlar yeterli mi, değildir. Hayırsever vatandaşlarımız, devlet, bizler hep birlikte taşın altına elini koyacağız. Bu bir ekip işidir. Eğitim başta olmak üzere pek çok konuda Kdz. Ereğli Belediye Başkanımız bizlere destek vermektedir. Birlik ve beraberliğin huzurun olduğu yerde yapılamayacak hiçbir şey yok, her şey kendiliğinden gelişir. Yeter ki birbirimize sahip çıkalım, birbirimizin gördüğümüz eksiğini gidermeliyiz. Kimse dört dörtlük değildir. Eksik olan tarafları birlikte doldurmalıyız. Belediye Başkanımız bizi ziyaret etti. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere ilçenin sorunlarını görüşürken böyle bir konu geldi. Okullarımız için bir kampanya başlatalım önerisi geldi, bizlere en büyük desteği Valimiz ve Milletvekilimiz sağlamaktadır. Bu sene 14 okulumuz yapılıyor yine 19 okulumuzun onarım işini gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın ihaleleri daha önce İl&[#]8217;de gerçekleştiriliyordu şimdi Köylere Hizmet Götürme Birliklerine verildi.

KİMSENİN KAFASINDA SORU İŞARETİ KALMASIN

Okullarımızda doğalgaza dönüşüm çalışmaları vardır. Merkeze doğalgaz gelmiş biz hala doğalgaza dönüşümü sağlayamamışız. Kömür yakılıyor ve çevre kirliliğine neden oluyor. Kısa süre içerisinde bütün kömür yakıtlı okullarımızı doğalgaza dönüştürmek hedefindeyiz. Bunun yanında yıllardır okulların onarımları, daha önceki yıllarda okullarımız ve okul aile birlikleri yöneticilerimiz çok iyi bilir, Kaymakamlığa verildi. Okullarımızın ihaleleri gerçekleştirildi, şeffaf olarak bu ihaleler yapıldı. Hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. Burada ne yapıldı ne edildi ise hepsi bizde kayıtlıdır. Vatandaşın şehirde ayağı çamura değmiyorsa köydeki vatandaş da bizim vatandaşımızdır onun ayağı da çamura değmeyecektir. Önceliğimiz okul bahçeleri, okul yolları, cami yolları, köy meydanlarını yapalım dedim. Çalışmalarımıza başladık, eksiklikler var mı tabi ki var bunları da hep birlikte gidereceğiz.

Bizler gelip geçiciyiz, bugün varsak yarın yokuz. Koltuk kimseye baki değildir. Bir de kibir insanı bitirir, bir kurt gibidir yiyerek bitirir. Kibirlenmeden geldiğimiz yeri unutmadan ve vatandaşa hizmet etmek için burada var olduğumuzu bilerek hangi kurum olursa olsun o şekilde davranmakta yarar vardır. Bir insanla kucaklaşmak başka gördüğü zaman yolunu değiştirmesi başkadır. Eğitim ve eğitim diyor bir şey olduğunda da eğitim diyoruz, eğitim için ne gerekiyorsa yapacağız.

KALİTEYİ YAKALAYABİLMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Hedefimiz 2017 ve 2018 yıllarında normal okullarımızdaki derslik sayılarını arttırmak sınıf mevcut sayısını 20-25&[#]8217;lere çekerek normal eğitimi yakalamaktır. Eğitimde kaliteyi yakalayabilmek için çalışmalıyız. Ereğli Eğitim Vakfı da çok ciddi destekler sağlamıştır, görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. &[#]8216;Devletten aldığımız imkanlar bunlardır yerelden aldığımız imkanlarla neler yapabiliriz?&[#]8217; dedik. &[#]8216;Kendi imkanlarımız ile bunları karşılayalım&[#]8217; dedim. Emeği geçen katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.&[#]8221;

UYSAL: ERCAN CANDAN TARİHTE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın Ereğli&[#]8217;de 14 okulun aynı anda başlamasını sağladığını belirterek, &[#]8220;Tarihinde bir ilki başardı&[#]8221; dedi. Candan konuşmasına şöyle devam etti: &[#]8220;Felaketlerin tek çözümü vardır o da eğitimli ülke olmaktır. Bizler şanslıyız, bizler başarırız, başaracağız. Çünkü Milletvekilimiz Ercan Candan belki de Ereğli tarihinde bir ilki başardı. Ereğli tarihinde 14 tane okulun aynı anda başlamasını sağladı, ben kendisini eğitime sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum, canla başla Ankara&[#]8217;da uğraşıyor. Kaymakamımız gerçekten yakınen tanıdığımı hissediyorum, eğitim konusunda o kadar hassas ki ben kendisini Pazartesi günü sabahı ziyaret ettim. Toplantıda Milli Eğitim Müdürümüz de yer aldı ve böyle bir organizasyon gerçekleştirme kararı aldık. Karınca misali derler ya bazen küçük adımlarla başlarsınız bir süre yol alırsınız ama ardından arkanıza dönüp bakarsınız ki o kadar çok yol almışsınız ki, bu küçük bir adım görülse de mükemmel bir başlangıçtır.

ÇOCUKLARIMIZI KUCAKLAMAMIZ LAZIM

Köyde ve şehirdeki okuyan çocuğumuz en azından okul çevresine aynı çerçeveden bakabilsin, ruhsal, psikolojik durumları biraz daha düzenlensin. Bundan dolayı sadece fiziki mekanlar değil okulun boyasından tutun bahçesindeki eğlencelerine kadar, yerlerdeki taşlardan okulun girişine kadar her şey önemlidir ve bizim bunlara destek sağlamamız gerekmektedir. Bazen işi de abartırız her toplantılarda, misafirlerimizde konuşuruz, &[#]8216;çocuklarımıza geleceğin yarınları&[#]8217; denir. Biz çocuklarımıza yarınlarımıza, &[#]8216;aydınlık geleceğimiz&[#]8217;, &[#]8216;bizden sonra bunlar var&[#]8217; diyorsak bu çocukları kucaklamamız lazım ve bundan dolayı el birliği ile bu çocuklara sahip çıkmalı, eğitimlerine destek vermeliyiz. Ereğli&[#]8217;de 33 bin 500 öğrenci var bizim nüfusumuz zaten 111 bin. Demek ki her aileden bir çocuk okula gidiyor. Peki, neden sahiplenmeyelim. Altından kalkarız ve başarırız. Eğer bizler karar verirsek bizler niyetlenir, arzu edersek bu işi başarırız. Bir tek inanmak istiyorum. Bu bir hayaldir, Kaymakamımız ile bu konuyu konuşurken bile bir hayaldi, hayal gerçeğe atılan ilk tohumdur. Üniversite kampüsü varımız yoğumuz, kampüs elde edelim, öğrenci sayımızı arttıralım. Burada kalmayalım bugünden sonra nasıl yaparızı konuşursak ben çok güzel başarırız diye düşünüyorum. Samimiyetle inanıyorum biz bunu başaracağız, başarmamamız için hiçbir nedenimiz yok. Herkes artık sorumluluğun altına girmeli bugünden sonra eğitim sorunlarına bana ne dememeli. Artık her şeyi Milli Eğitime, Kaymakamlığa bırakmamamız lazım. Eksiklikleri görürsek kendimiz tamamlamaya çalışalım tamamlayamazsak bir üst kademeye iletelim.&[#]8221;

Toplantının ardından gelen konukları tek tek tokalaşarak uğurlayan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi