Aktif hacmi 15 milyar TL (7 milyar USD) olan ERDEMİR Grubu, 2014 yılının ilk altı ayında toplam 4 milyon ton nihai mamul satış miktarı gerçekleştirirken, yassı çelik satış miktarını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artırarak, 3,4 milyon tona yükseltti. Bu zamanda ERDEMİR Grubu´nun net karı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak, 777 milyon TL (359 milyon USD) oldu.

Ocak-Haziran dönemi finansal sonuçları ile alakalı bir açıklama yapan ERDEMİR Grubu İdare Kurulu Başkanı Ali Pandır, ERDEMİR Grubu´nun sağladığı istihdam, modern teknolojiye sahip tesisleri ve yarattığı katma değer ile Karadeniz Bölgesi´nin en büyük kuruluşları arasında yer aldığını, en yüksek değeri yaratma misyonuyla her yıl biraz daha büyüyerek dünya klasında bir şirket olma yolunda ilerlemeye devam ettiklerini dile getirdi. Yılın ilk altı aylık dönemine ait finansal sonuçların önceki yılın verilerinin üzerinde olduğunu, bu olumlu sonuçlarda en temel faktörün birinci çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyrekte de düşük seyreden hammadde fiyatlarıyla beraber güçlü iş büyüklüğü olduğunu dile getiren Pandır; "Türkiye´de ürettiğimiz çeliği dünyadaki diğer ülkelerin sanayisine de kazandırmayı hedefliyoruz. Bu sebeple değişik ülkelerde satış ofisleri açmayı sürdürüyoruz. 2014 yılının ilk altı aylık döneminde Peru´dan Tayland´a, Senegal´den Kanada´ya kadar pek çok ülkeye toplam 491 bin ton ihracat gerçekleştirdik" dedi.

"2020 VİZYONUMUZ: DÜNYA KLASINDA BİR ŞİRKET OLMAK"

5 yıllık bir stratejik plan belirlediklerini söyleyen ERDEMİR İdare Kurulu Başkanı Ali Pandır, 2020 yılına kadar dünya klasında bir şirket olmayı amaçladıklarını ifade ederek; "2020 vizyonumuzu dünya klasında bir şirket olmak olarak belirledik. Bu vizyon kapsamında inovasyon kültürünü benimseyen; paydaşlarına ve topluma katma değer yaratan bir marka olmak istiyoruz. Hedefimiz beş senelik bir stratejik plan yaratmak ve hızlıca yaşama geçirmek. Bunu yaptığımızda dünya klasında şirket olma yolunda mühim bir adım atmış olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

ERDEMİR Grubu´nun küresel oyunca olma yolunda Ar-Ge ve üretim kalitesine yatırım yapacaklarını ifade eden Pandır, yeni teknolojilerle makul yüksek katma değerli ürünler yapmaya odaklanacaklarını dile getirdi. ERDEMİR Grubu´nun 2013 yılı ham çelik üretim sıralamasına göre AB-28 ülkeleri arasında 3. sırada yer aldığını ifade eden Ali Pandır, "Önümüzdeki zamanda da, aynı yaklaşımla, bu çok büyük gemiyi bir sürat motorunun çevikliğiyle yöneteceğiz" dedi.

2014´ÜN İLK ALTI AYLIK NET DÖNEM KARI 777 MİLYON TL

ERDEMİR Grubu 2014 yılı ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıklayan Pandır; toplam satış gelirlerinin 5,6 milyar TL olduğunu belirtti. Pandır; açıklamasına şöyle devam etti:

"2014 yılı ilk yarıyıl sıvı çelik üretimi 4,1 milyon ton, nihai mamul üretimi 3,9 milyon ton oldu. Ocak-Haziran dönemi nihai mamul satış miktarı ise 4,0 milyon ton oldu. Satışların yüzde 86´sı yassı, yüzde 14´ü ise uzun ürün olarak gerçekleşti. Toplam satış gelirleri 5,6 milyar TL (2,6 milyar USD) olarak gerçekleşirken, Grubun 2014 yılı yarıyıl net dönem karı ise yüzde 19 büyümeyle 777 milyon TL (359 milyon USD) oldu.
Editör: Pusula Gazetesi