MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan’a Zonguldak’ın problemlerini içeren kapsamlı bir dosya verdiklerini ve Ayan’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 5 maddelik soru önergesi yönelttiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmadan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevap vermesini beklediklerini belirten Ayan, “MHP olarak göreve geldiğimiz günden beri Zonguldak’ın temel sorunları ile ilgili meclise milletvekillerimiz aracılığıyla çalışmalar sunuyoruz” dedi.

Başkan Hamdi Ayan, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin’in “MHP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek bir bayrak bile asmadı” yönündeki açıklamalarına ise, “Arkadaşımız böyle bir şey söylüyorsa yazık ediyor. Bu bakımdan bir polemiğe girmeye gerek yok. Onlar şuanda sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Benimde kendilerine Zonguldak’ta siyaset yapan arkadaşları olarak sakin durmalarını söylüyorum” dedi.

Parti mensuplarının sosyal paylaşım sitelerinden partiye yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Ayan, “Kendileri genç bu adaylık kendilerine biraz ağır geldi diye düşünüyorum. Tam tecrübe kazanması gerektiği zamanda bu tür hatalara düşmemesi lazım” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, konuşmasında şunları söyledi:

CELAL ADAN, ZONGULDAK’I RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SORDU

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktık. Siyaset devam ediyor, hayat devam ediyor. Haliyle bizde Zonguldak teşkilatları olarak Zonguldak’ımız için neler yapabileceğimizi halkımızın mutluluğu noktasında elimizden hangi gayretlerin gelebileceği çalışmalarına devam etmekteyiz. Bugün itibariyle İstanbul Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Sayın Celal Adan Bey’in kapsamlı vermiş olduğumuz Zonguldak problemleri ile verdiğimiz raporunun karşılığı geldi. Sayın Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız, Başbakana sorulmak üzere Zonguldak’la ilgili yazılı bir soru önergesi verdi. İnşallah Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmadan Zonguldak meselesi ile ilgili cevabı verecektir diye bekliyoruz. 5 maddelik bir çalışmada şunlara yer verildi: Kömüre bağlı yan sanayinin kurulması halinde Zonguldak’ta istihdam alanı yaratmış olacaktır. Bu alanla ilgili yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz yatırımları açıklar mısınız? Madencilik sektörüne bağımlı olan Zonguldak’ta tarım, hayvancılık ve denizcilik sektörünün gelişmesi için yaptığınız yatırımları açıklar mısınız? Çarpık yapılaşma, imar bozukluğu ve bununla beraber alt yapı sorunlarının çözümü yaptığınız düzenlemeler hangileridir? Borç batağında olan esnafın tekrar kalkınması için yaptığınız destekleri ve yeni yasal düzenlemeleri açıklar mısınız? Zonguldak sağlık alanında ihtiyaçlara cevap verememektedir. Sağlık kurumları yeterli olmayıp, uzmanlık gerektiren konularda uzman doktorlar bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde hizmeti alabilmeleri amacıyla, bu olumsuz tablonun düzeltilmesi için yapacağınız çalışmaları açıklar mısınız?

ZONGULDAK HİZMET ALAMAYAN TEK İLDİR

Yani biz MHP olarak göreve geldiğimiz günden beri Zonguldak’ın temel sorunları ile ilgili meclise milletvekillerimiz aracılığıyla çalışmalar sunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimden önce yapmış olduğumuz çalışma raporumuz elimize geldi. İşin özü itibariyle şunu söylemek istiyorum; Kim ne derse desin Zonguldak 81 vilayet içerisinde hizmet alamayan ve 81 vilayet içerisinde hala en hızlı göçü veren AK Parti ve bunların Milletvekilleri ve teşkilatları boyutunda terk edilmiş, yok sayılmış hiçe sayılmış bir şehirdir. Arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 gibi bir oy almışlar. Bunun arkasına sığınmışlar bir başarıdan bahsediyorlar. Sonuçta bu bir Cumhurbaşkanlığı seçimiydi, olup bitecek bir sonuç ortaya çıkacaktı. Halk iradesi tecelli etti. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı makamı bir anlamda onay makamıdır. Burada siyaseti Cumhurbaşkanlığı seçimine dayamak ve pekiştirmek kadar yanlış bir şey olamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1923’den beri Cumhurbaşkanı seçiyor zaten. Sanki bu bir genel seçimmiş gibi siyasi partiler yanlış yapmışçasına bir siyasi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlar külliyen yalan ve yanlıştır. Bu işi bu kadar önemsemeye gerek yok. Önemli olan burada yürütme ve yürütmenin başıdır. Bizim için asıl olan 2015 yılında yapılacak olan seçimlerdedir. Burada bir başarı ya da başarısızlık varsa biz bunun cevabını vermeye zaten hazırız. Bu yaşadığımız siyasi anlamda normal bir süreçtir. Buralardan bir sebep bulmak bir medet çıkarmak kadar çiğ ve mesnetsiz açıklamalar olamaz. MHP olarak 21 Ağustos’ta yapacağımız aynı anda bütün ilçe ve belde teşkilatları ile yapacağımız toplantıda önce Zonguldak’ta üye kampanyası sonra Zonguldak’ta bütün köylerde köy başkanları ve köy sorumluları şeklinde kadrolarımız tamamlanacak ve 2015 seçimlerine hazırlanacağız.

OLAĞAN ÜSTÜ KONGRE İSTEYENLER TÜZÜĞÜ OKUSUNLAR

Basında MHP kongre süreci başlatmalı gibi lafları söylüyorlar. Bunlar söylendiği zaman ben üzülüyorum. Çünkü bu kadrolarda görev yapıp ta siyasi partiler kanunu bilmeden konuşuyorsa üzülüyor ve kendilerine hiçbir şey veremediğimi düşünüyorum. Siyasi partiler kanunu derki siyasi partiler 2 yıldan az 3 yıldan fazla olmamak kaydıyla kongrelerini yaparlar. Yani MHP zaten şuan olağan kongre sürecindedir. Bu süreci bilmeyerek olağanüstü gibi farklı bir şey istemek siyaseti bilmeme anlamına gelir. Ben her zaman söylüyorum arkadaşlarımız biraz okusalar parti programları ve tüzüğüne baksalar bu hataları yapmayacaklar. Bu bakımdan kendilerinden biraz daha fazla okumalarını ve sakin olmalarını bir tecrübe olarak tavsiye ediyorum. Tabi kimseyi zorla buralarda bağlayacak değiliz. Bu bir gönül işidir. Gönlünüz ne taraftaysa o tarafa kendinizi yakın hissedersiniz. Siyaset böyle bir şeydir. Dolayısıyla MHP hiçbir şekilde insanların söylediğiyle yolda kalmaz. Büyüyerek devam eder bu böyle olmuştur. İddia diyorum Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Zonguldak’ta MHP’nin oyları artmıştır. Buna kim ne derse desin. Vatandaşımız şunu söylüyor. Sandığa giderken rica ediyorum ‘adayımıza bir oy verin’ diye. Vatandaşımızın söylediği, ‘şu başkanı gitsin de, gözünüzü seveyim bu sefer ona oy vereyim. 12 yıldır onlara oy vermedim bu sefer oy vereceğim. Çünkü artık bıktık bunlardan. Onu televizyonda ve basında görmekten bıktım.’ Bu şekilde oy verenlerde oldu. Ama benim üzüldüğüm Zonguldak gibi bir şehirde böyle olmamalıydı. 101 bin seçmenin sandığa gelmemesi Zonguldak ve siyaset açısından sıkıntılı oldu. Bunları söylerken bir şeylerin arkasına saklanacak değiliz.

CEMAL ŞAHİN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLÜYORSA YAZIK!

Son zamanlarda CHP’nin bir takım sıkıntılar yaşadığını görüyorum. Bunlar sinir haliyle söylenmiş olabilir. Cumhurbaşkanlığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylanıp yola çıktığı günden itibaren biz sadece sendika değil Zonguldak’ta gitmediğimiz sivil toplum örgütü ve sendika kalmadı. Bunun yanı sıra köylerde ve kahvelerde mahalle toplantısı yaptık. Arkadaşımız böyle bir şey söylüyorsa yazık ediyor. Bu bakımdan bir polemiğe girmeye gerek yok. Onlar şuanda sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Benimde kendilerine Zonguldak’ta siyaset yapan arkadaşları olarak sakin durmalarını söylüyorum. Kendileri açısından sakin durmalarında tavsiye var.

GÜRKAN GÜLAY’A ADAYLIK AĞIR GELDİ

Başkan Ayan, MHP’nin rakı masalarında yönetildiğine yönelik paylaşımlarda bulunan Eski Merkez İlçe Başkanı ve Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay’ı isim vermeden eleştirerek; “Orasını anlamış değilim. Hangi masadan bahsediyorlar kimler varmış bu konuda bir bilgimiz yok. Bunları Milliyetçiyim, Ülkücüyüm diyen arkadaşlarımızın böyle bir şey paylaşmaları açıkçası beni çok üzdü. Ülkücülük aslında konuşmasını değil susmasını bilmektir. Onlara tavsiyem şudur kendileri genç bu adaylık kendilerine biraz ağır geldi diye düşünüyorum. Tam tecrübe kazanması gerektiği zamanda bu tür hatalara düşmemesi lazım. Kendi dava arkadaşlarıma da tavsiyem bu süreçler gelir geçer teşkilat ve dava bakidir. Davaya bağlı kalsınlar. Beni sevmiyor olabilirler. Gördüğüm kadarıyla da sevmiyorlar zaten. Kendimizi zorla sevdireceğiz diye de bir düşüncemiz yok. Ama davalarının arkasında dursunlar bu yeterli. Bu kendilerini ileriye taşıyacaktır zaten.”

Editör: Pusula Gazetesi