Ereğli&[#]8217;ye bağlı Kandilli Beldesi´ndeki Hema Kömür İşletmeleri´ne ait maden ocağında gündüz vardiyasında çalışan yaklaşık 200 maden işçisi, sabah 20 arkadaşlarına iş akitlerinin sonlandırıldığı yönünde tebligat yapıldığı gerekçesiyle iş başı yapmadı. Genel Maden İşçileri Sendikası´nın (GMİS) örgütlü olduğu ocakta 150 işçi asansörle yer altına inmelerine rağmen üretim yerlerine gitmeyerek, yer üstünde çalışan 50 işçi de iş bırakarak işten çıkarmalara tepki gösterdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, olumlu bir sonuç alınıncaya kadar iş durdurma kararı aldıklarını belirtti. 1 işçinin bile işten atılmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Mutlu, konuşmasında şunları söyledi: "Yıllardır çalışmış olduğumuz işimizi kaybetmiş olmak hepimiz için vahim bir olaydır. Bugün itibariyle işçilerimiz çalışmak istemiyorlar. Çünkü 20 arkadaşımızın iş akitlerinin fesih edileceği bu sabah kendilerine bildirildi. İşçilerimizi telkin ederek, ´Bu işin durdurulması yönünde ne yapılması gerekiyorsa yapılacak´ diyerek ocağa gönderdik fakat ocaktan, arkadaşlarımızın üretime gitmediklerini öğrendik. Kuyu başında beklediklerini ve çalışmayacaklarını bize bildirdiler. Bizler de yerüstünde çalışan arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı durdurduk. Yer altındaki işçi arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Onların istekleri doğrultusunda biz de planlarımızı ortaya koyacağız. Ya hepimiz çıkartılacağız, ya da hiçbirimiz çıkartılmayacağız. Ya bu işyeri yaşayacak ya da kapanırsa hep beraber haklarımızı alarak öyle gideceğiz."

Mutlu, çözüm noktasında Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Hema Kömür İşletmeleri´nin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.
Editör: Pusula Gazetesi