ZONGULDAK´ın Kardeşler Köyü´nde iki katlı bir evde çıkan yangında yürüme güçlüğü çeken 73 yaşındaki Durcan Alkan ile kızı 47 yaşındaki Ayten Alkan, yanarak hayatlarını kaybetti.

Yangın öğle saatlerinde, eşi 3 yıl önce ölen 7 kız çocuğu sahibi Durcan Alkan´ın kızı Ayten Alkan ile birlikte oturduğu, alt katı odunluk ve kömürlük olan 2 katlı evde çıktı. Köydeki erkeklerin Cuma namazında olması nedeniyle yangına kimse müdahale edemedi. Çevredeki kadınların haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Ancak büyüyen alevler, bitişikte Ömer Kaya´ya ait eve de sıçradı. İtfaiyenin 1 saati aşkın süren çalışması sonucu yangın söndürüldü.

Ancak iki evin de ahşap bölümleri tamamen yandı. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyebilen Durcan Alkan´ın cesedi kapının önünde, KOAH hastası kızı Ayten Alkan´ın cesedi de odasında bulundu.

Yangın haberi üzerine eve gelen Durcan Alkan´ın diğer kızları Aysun Alkan ve Gonca Alkan Bayraklı, gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçirip bayılan Gonca Alkan Bayraklı´ya 112 Acil Servis ekibi müdahale etti. Bayraklı, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Aysun Alkan´ı ise diğer yakınları teselli etmeye çalıştı.

Elvanpazarcık Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Uzun, yangının çıkış nedenin henüz belirlenemediğini söyledi. Durcan Alkan´ın bacaklarından rahatsız olduğunu belirten Başkan Uzun, "Kapının önüne kadar gelmiş. Çelik kapı. Heyecandan açamamış kapıyı. Kapının önünde bulundu. Yürüme güçlüğü çekiyordu. KOAH hastası ikisi de. Annesi mücadele etmiş. Kapı kilitli olduğundan heyecana kapılmış, açamamış. Kızı da odasında uyuyordu sanırım" diye konuştu.

İtfaiyenin soğutma çalışmasının ardından cesetler evden çıkarılıp cenaze aracına konularak hastane morguna kaldırılırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Pusula Gazetesi