Yapılan açıklamaya göre, Tarım Üretici Fiyatı Endeksi´nde (ÜFE) Temmuz ayında azalma gözlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş; yaptığı yazılı açıklamada, en yüksek aylık artışın tek yıllık bitkisel ürünler grubunda olduğunu söyledi. Alt tarım gruplarından sebzeler grubunda bir önceki aya göre yüzde 0.9 artış gözlendiğini belirten emirtaş; tahıllar, baklagiller, yağlı tohumlar, canlı sığırlar ve ham süt gruplarında artış görüldüğünü; meyve grubunda ise azalma olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili olarak TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Tarım ÜFE, 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73 azalırken, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,89, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,32 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,04 artış gösterdi. Aylık değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 0,74, ormancılık ürünlerinde yüzde 0,06 ve balıkçılıkta yüzde 1,42 azalış gerçekleşti.
En yüksek aylık artış tek yıllık bitkisel ürünler ana grubunda oldu. Bir önceki aya göre; tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 1,49, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda yüzde 0,49 artış, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 5,97 azalış gerçekleşti. Alt tarım gruplarından sebzeler bir önceki aya göre yüzde 0,90 arttı. Alt tarım gruplarından tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar yüzde 2,36, canlı sığırlar ve işlenmemiş süt grubunda yüzde 1,16 artış olurken, yumuşak çekirdekli ve sert kabuklu meyveler grubunda yüzde 2,15 azalış gerçekleşti."
Editör: Pusula Gazetesi