CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun kurultayı toplayacağını açıklamasının ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Grup Başkanvekilliği´nden istifa edeceğini açıkladı.

TWİTTER´DAN DUYURDU

Muharrem İnce bu kararını twitter hesabından yazdığı "Sayın Genel Başkan seçimli kurultayı toplayacağını açıkladı, bende Grup Başkanvekilliği görevimden istifamı en kısa sürede vereceğim. Kurultayımız gençlerimize, çocuklarımıza, geleceğimize umut olsun." mesajıyla duyurdu.

KILIÇDAROĞLU KURULTAYI TOPLUYOR

Muharrem İnce´nin istifasından önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce´nin kurultay çağrısına yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söylemişti:

"Biz bu ülkeye demokrasi getiren bir partiyiz. Parti disiplinine sıkı sıkı bağlı olduğumuzu herkesin bilmesi gerekir. Bir arkadaşımınız adaylığını koyması bizim geleneğimizde vardır. Basın toplantısı yapan arkadaşlara söylemiştim. İmzaları toplayın hemen kurultay yapacağım diye. Delegeler ya da genel başkan vasıtasıyla kurultay toplanır. Elbette bir zaman ve takvim olacaktır. Ben hiç bir delegeye bana oy verin diye bir arayış içine girmeyeceğim. Başka adaylar da olabilir. Adaylığı beni memnun eder. Benim gurup başkanlığından almam diye bir düşüncem söz konusu değil."

"ORTADA BİR HEZİMET VAR" DEMİŞTİ

CHP milletvekili Muharrem İnce, "Bence ortada bir yenilgi, hezimet var, böyle bir ortamda amacım partimi yıpratmak değil, çözüm olmaktır. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır" demişti.

Editör: Pusula Gazetesi