Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçimini başarı gibi göstermemesi gerektiğini belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi´nin (MHP) tarihi bir uzlaşma gerçekleştirdiğini söyledi.

Kartal; “CHP ve MHP’nin adayı olarak ve daha sonra birçok partinin desteğini açıkladığı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bu kısa seçim sürecinde, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışacağını halkımıza gösterdi” dedi.

Tüm partililere, Ereğlilere desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Ereğli CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, endişelerini şu şekilde dile getirdi:

“3 Cumhurbaşkanı adayının yarıştığı seçimler, 12 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yüzde 1,5 gibi küçük bir oy farkı ile seçilmesiyle sonuçlandı. Bu seçimler öncelikle, adaylar arasında eşit demokratik bir yarış olmaması ve siyasi ahlak açısından meşruluğu uzun yıllar tartışılarak, vicdanları rahatsız edecek haksız bir rekabet ortamında yapılmasıyla akıllarda kalacaktır.

Bir tarafta başbakanlık yetkilerini ve devletin tüm gücünü ve de AKP’li belediyelerin desteğini, siyasi ahlaka sığmayan, partizanca bir anlayışla son ana kadar kullanan bir başbakan, diğer tarafta ise Türkiye kamuoyunun önüne henüz 35 gün önce çıkmış ve irili ufaklı 10’un üzerinde siyasi, partinin destek vermesine rağmen, ekonomik olarak kısıtlı, dar bir bütçeyle yarışa ortak olmaya çalışan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve özellikle Güneydoğu illerimizde öne çıkan Selahattin Demirtaş.

“İHSANOĞLU EN İYİ ADAYLARDAN BİRİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Tarihsel bir uzlaşmayla, en başta CHP ve MHP’nin adayı olarak ve daha sonra birçok partinin desteğini açıkladığı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bu kısa seçim sürecinde, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışacağını halkımıza gösterdi. Bu açıdan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP karşıtı geniş bir mutabakatı sağlayabilmesi, tüm Türkiye’yi kucaklayabilecek, devlet adamlığına yakışır bir dil ve üslupla, insanlara saygı ile yaklaşması İhsanoğlu’nun çıkarılabilecek en iyi adaylardan biri olduğunu göstermiştir.

“AKP’LİLERİN BAŞARISI DEĞİLDİR”

Tayyip Erdoğan’ın seçilmesiyle bir ölçüde başarılı da oldular ancak bu seçimler, 12 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarına ve Tayip Erdoğan’a karşı toplumda blok halinde güçlü bir direncin oluştuğunu da gösterdi. Bu nedenle 1,5 puanlık bir oy oranıyla seçimleri kazanmak, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda her istediğini kabul ettirip, yaptırabilecek avantajlı bir konum değildir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri AKP açısından başarı gibi gösterilse de gerçek hiçte öyle değildir. İleri ki günlerde bunu hep birlikte göreceğiz. AKP’de ki gerileme artarak devam etmektedir.

“AKP, EREĞLİ’DE KAN KAYBETMİŞTİR”

AKP, Kdz. Ereğli’de 30 Mart’taki konumunu koruyamamış, kan kaybetmiştir.

Devletin ve Kdz. Ereğli Belediyesi’nin tüm gücünü kullanmalarına, psikolojik bir baskı ortamı oluşturarak çoğu mahalle ve köy muhtarını da belediye başkanının arkasında seçim çalışmalarında yanlarına almalarına rağmen, AKP sadece şehir merkezinde 2 binin üzerinde oy kaybetmiştir. Ya da bu oylar 30 Mart seçimlerinde CHP’den çalabildikleri, tüm haklı itirazlarımıza rağmen yeniden saydıramadığımız oylardır.

“HAREKETLİ BİR SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLDܔ

Her şey ortadadır. AKP Kdz. Ereğli’de oy kaybetmiştir ve bu durum artarak devam edecektir. CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütü, 30 Mart seçimlerinde Kdz. Ereğli’de kaybetmenin şokunu üzerinden atarak tüm gücüyle bu seçimlere hazırlanmıştır. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının açıklanması ve seçim sürecinin başlamasıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran örgütümüz, eski belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, İl Genel Meclis üyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve emektar, cefakar partililerimizin katılımıyla geniş bir koordinasyon kurulu oluşturdu. Parti üyelerimizin küçük bağış ve dayanışmalarıyla oluşturulan kısıtlı bir bütçeye rağmen köy, belde ve mahallelerde birçok koldan canlı ve hareketli bir seçim çalışması yürütüldü.

“CHP BİRLİKTELİK İÇERİSİNDE BAŞARILARI YÜKSELECEKTİR”

AKP ‘ye ve Tayip Erdoğan’a karşı durarak, kararlı bir şekilde sandığa giderek Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren tüm Ereğli’li hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde barışa, huzura, güvene ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu açıdan ülkemizi zor günler bekliyor. 91 yıldır Türkiye’nin Birleştirici Gücü olarak halkımızın en büyük güvencesi olan CHP, bundan böyle de bağımsız, laik, demokratik bir Cumhuriyet için, emeğin üstünlüğü, tüm hak ve özgürlükler için, birlik içinde mücadeleye devam edecektir. Bizler de CHP İlçe Örgütü olarak ülkemizin ve Kdz. Ereğli’nin geleceği için büyük bir sabır ve kararlılıkla halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki tüm CHP’liler ve CHP dostları birlik içinde, omuz omuza mücadele verdiğinde başarımız da o kadar yükselecektir.”

Editör: Pusula Gazetesi