TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Zonguldak´ta sayısı 300´e yakın olan derneğin varlığı zenginliktir. Ama bu zenginliği çok iyi kullanmamız lazım. Bana göre bunların başında Zonguldaklılık bilinci gelmektedir. Hepimiz Zonguldaklılık bilincinin olduğu yerde bir araya geldiğimizde daha çok hizmet etmiş oluruz. Yıllardan beri süre gelen eksiğimiz de budur" dedi.


Beycuma Karaman Çevre Köyleri Kalkındırma Derneği 3. Olağan Kongresi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, belediye başkanları, siyasi partililerin temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede Divan Başkanlığını Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu´nun yanı sıra Şerafettin Nas, Eyüp Alabaş ve Ramazan Bostancı üstlendi. Kilise Restaurantta yapılan kongreye, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Vali Erdal Ata, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İl Başkan Adayı Celil Uzun, Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, Beycuma Karaman Derneği´nin 3. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada birlik beraberlik konularına değindi. Zonguldak´ın birçok sorunu olduğunu ve bunları hangi siyasi parti veya görüşten olursa olsun birlik içerisinde daha kolay çözüleceğine inandığını söyleyen Toptan; "Hepimiz Zonguldaklılık bilincinin olduğu yerde bir araya geldiğimizde daha çok hizmet etmiş oluruz. Yıllardan beri süre gelen eksiğimiz de budur" dedi.


Toptan Konuşmasına şöyle devam etti: "Zonguldak´ta çok canlı bir sivil toplum organizasyonu vardır. Her gün hoşumuza giden veya gitmeyen eleştirel yaklaşımlarla hep karşı karşıya kalırız. Bize söylenenler hoşumuza gitse de gitmese de söyleyenin iyi niyetinden şüphe etmeyeceğimize göre alacağımızı almalı ve kendi yapacağımız işler konusunda o fikirlerden yararlanmasını bilmeliyiz. Hangi kademede olursa olsun yöneticiler eleştirilere kulak vermelidir. İşte o zaman başarılı olunur.


Zonguldaklılık bilincini taşımalıyız


Zonguldak´ta 300´e yakın olan derneğin varlığı bir zenginliktir. Ama bu zenginliği çok iyi kullanmamız lazım. 300 tane sivil toplum örgütünün bulunması 300 ayrı fikrin ortaya çıkmasına neden olabilir. Buna saygı göstermek lazım. Ama 300 sivil toplum örgütünün birleştiği bir takım müşterekleri de tespit etmek lazım. Bana göre bunların başında Zonguldaklılık bilinci gelmektedir. Hepimiz Zonguldaklılık bilincinin olduğu yerde bir araya geldiğimizde daha çok hizmet etmiş oluruz. Yıllardan beri süre gelen eksiğimiz de budur. Zonguldak´ın 100 bin merkez nüfusunu 300 bin yapma şansımız yoktur. Kozlu Çatalağzı veya Muslu´yu ekleseniz bile varabileceğiniz nüfus bellidir. O zaman biz ne yapmalıyız? Bizim Zonguldaklılık bilinci etrafında kenetlenip Zonguldak´ı daha iyi, güzel ve daha yaşanabilir yol ve yöntemleri bulmamız ve hayata geçirmemiz gerekir. Bunu yapabilir miyiz? Bu soruyu kendi kendimize sorma hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Çünkü bunu yapabilir miyiz diye değil bunu yapmalıyız diye düşünmeliyiz. Çok şükür ki Zonguldak her alanda Türkiye´ye örnek olmuş bir ilimizidir.


Zonguldak´ın önemli zorlukları aşıldı


Zonguldak ile ilgili temel bir takım sorunlar var. Onları çözmeye çalışıyoruz. Filyos, havaalanı, kanalizasyon projemiz, çöp sorunumuz var. Bunların hepsi gayretlerle bir yere kadar geldi ama inşallah sonuçlanacaktır. Bu saydıklarımın içinde önemli zorluklar aşılmıştır. Bundan sonrası daha kolay olacaktır. Ama bunlarla Zonguldak´ın sorunları bitmiyor. Önemli Filyos Vadi Projesi bizim için Zonguldak merkezi hariç tutarsak yaşamsal bir önem taşımaktadır. Öyle zannediyorum ki engelleri biraz daha hızlı aşabilirsek o konuda önümüzdeki kısa süre içerisinde önemli adımlar atma şansı bulacağız."


Konuşmaların ardından Beycuma-Karaman Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman tarafından Toptan´a plaket verildi.

Editör: Pusula Gazetesi