Maden Mühendisleri Derneği Zonguldak Şubesi 25. Dönem Olağan Genel Kuruluna, Maden Mühendisleri Derneği Başkanı Çağlar Öztürk, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, ADD&[#]8217;nin 2. Başkanı Şükran Karahasan, KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız ve üyeler katıldı. Olağan Genel Kurula, divan kurulu, yönetim kurulu, divan kurulu ve saygı duruşunun ardından konuşma yapan Maden Mühendisleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk, olağan genel kurulunun hayırlı geçmesini söyledi.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, &[#]8220;Küresel gelir eşitsizliği insanlık tarihinin hiçbir döneminde olamadığı kadar derindir. Dünyanın en zengin yüzde 1&[#]8217;lik nüfusunun elde ettiği gelir, en alttaki yüzde 57&[#]8217;lik nüfusun gelirine eşittir. Son 20 yılda Milli Gelir 70&[#]8217;den fazla ülkede düşmüştür. Dünya nüfusunun yarısından fazlası yüzde 2&[#]8217;lik gelirin altında yaşamaktadır. En az 800 milyon kişi açlık yada yetersiz beslenme ile mücadele etmektedir. 850 milyon kişi okur-yazar değildir. 2,5 milyon insan sağlık hizmetlerinden yoksundur. 3,3 milyon insan temiz suya ulaşamamaktadır. Eşitsizliğe itiraz insan olarak önceliğimizdir&[#]8221; dedi.
Daha sonra konuşma yapan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise &[#]8220;Biz gelecek nesillere iyi bir memleket ve iyi bir vatan bırakmak istiyoruz. Bizim insanımız, kendisine uzak duran insan istemiyor. Babamın istemesi üzerine maden mühendisi oldum. den mühendisinin saygınlığını babam dan gördüm. Burada ülkenin sorunlarını tek, tek söylemek daha kolaydır. Önemli olan sorunu hangi noktada yakalayabilmektir. Dünyada en kötü şey insanın kendi kendine kandırmasıdır. Sesiz toplumuz, üç milyon insan yürüdü de ne oldu. Yaşadıklarımız kader değil. Sorunları anlatmamız çok kolay. Yaşam tarzımız ne olursa olsun maden mühendisleri olarak birbirimizden ayrılmayalım. Ben amelelikte yaptım yöneticilikte yaptım&[#]8221; dedi.
Ardından tek liste halinde yapılan seçimde Maden Mühendisleri Derneği Başkanı Çağlar Öztürk seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi