İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, &[#]8220;Bakanlığın tasarrufunda olan bir konu. Bakanlığımız bu konuda daha hızlı destek olursa, okulun biran evvel yapılmasında sıkıntı olmaz&[#]8221; dedi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, otizmli çocuklara yönelik bir eğitim kurumu açmayı hedeflediklerini, ödeneklerinin hazır olduğunu, fakat arsa bulamadıklarını ifade etti.

2013 yılından bu yana bu projenin olduğunu, fakat hayata geçiremediklerini belirten Müdür Özbek, &[#]8220;Bakanlığımız bu konuda daha hızlı destek olursa okulun biran evvel yapılmasında sıkıntı olmaz&[#]8221; dedi.

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi&[#]8217;nin (OÇEM) yanı sıra Erken Çocukluk Eğitim Merkezi de (EÇEM) açmayı planladıklarını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, şunları söyledi:

&[#]8220;BAKANLIK DESTEK OLURSA, OKUL BİRAN EVVEL YAPILIR&[#]8221;

&[#]8220;Bizim çalışmamız devam ediyor. Şu anda otizm okuluyla ilgili de yer arıyoruz. Ödeneğimiz de hazır. Yer bulunduğu anda okulu yapacağız. Zonguldak merkezde yapılmasında da fayda olduğunu düşünüyoruz. Paramız var, ama arsa yok. Geçen yıl bu okulu açmayı düşünüyorduk. Bu konuda eğitim alan öğrencilerimiz var. 41 öğrencimiz de evde eğitim alıyor. Öyle oluyor ki, 1 öğrencimize 3 öğretmen görevlendirdiğimiz zamanlar var. Bundan sonra da aynı eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Aslında bu öğrencilerimiz baktığımız zaman şu anda Kilimli&[#]8217;deki Sevgi Bağı ile üçüncü kademe olarak da Gazi İlköğretim Okulu&[#]8217;nun eski binasında açtık. Hedefimiz, biraz evvel bu çocuklarımız için Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi&[#]8217;ni açmak istiyoruz. Bunun yanı sıra Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi açmayı da düşünüyoruz. Ama bu bakanlığın tasarrufunda olan bir konu. Bakanlığımız bu konuda daha hızlı destek olursa okulun biran evvel yapılmasında sıkıntı olmaz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi