Tarihi boyunca görülmemiş sayıdaki aday arasından yarışı Ramazan Bostancı ve Adnan Tıska kazandı.
Türkiye Taşkömürü Genel Müdürlüğü, Karaelmas Elektrik Dağıtım A.Ş., Çatalağzı İşletme Müdürlüğü ve Türkiye Elektrik Üretim-İletim A.Ş. Kuzey-Batı Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü´nün Zonguldak ve Ereğli Kömür Havzasında çalışan işçilere ilave sosyal güvenlik yardımı yapma amacı taşıyan ve 1921 yılında kurulan Amele Birliği´nin işyeri temcileri seçimleri başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´na bağlı yönetim, işleyiş ve denetimi kendi yönetmeliğine göre yapılan, idari ve mali açıdan özerk tüzel kişiliğe sahip bir sosyal güvenlik kuruluşu olarak faaliyet gösteren Amelebirliği´nin TTK Karadon Müessese Müdürlüğü´ndeki 2 temsilci için yapılan seçimlere toplam 21 aday müracaat etti. Adaylardan 2´si seçim başlamadan çekildiğini açıklarken, seçimlere 19 aday ile gidildi. Seçimlerde 723 üyenin oyunu alan Ramazan Bostancı ve 396 oy alan Adnan Tıska temsilci olarak seçildi. Seçimler öncesinde açıklama yapan Bölge Nakliyat Şefi Raci Durmuş, 19 adayın seçime girmesinin sevindirici olduğunu ifade etti. Kurumda gençlerin önünün açılması gerektiğini belirten Durmuş, "Bu kadar adayın fazla olması çok normal. Seçilecek olan arkadaşların arasında işçiye bir şeyler verebilecek insanların olması mutluğumuzu daha da arttırmaktadır. Arkadaşlarımızdan çok ümitliyim. Bu seçimlerin tüm madenci arkadaşlara ve adaylara hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.
Seçimi 723 oy ile kazanan Ramazan Bostancı ise bu kadar çok adaya rağmen centilmenlik ve sakin havada seçimlerin sonuçlanmasının sevindirici olduğunu kaydetti.
19 sandıkta yapılan toplam 16 temsilci için gerçekleştirilen seçimlere ise 100´u aşkın adayın katıldığı öğrenildi. 12 bin 714 seçmenin bulunduğu temsilcilik seçimleri için 11 bin 611 üyenin oy kullandığı belirtilirken, oy kullanma oranının ise yüzde 92 olduğu açıklandı.
Editör: Pusula Gazetesi