Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, 2009-2012 dönemi Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı ve Şube Organlarında görev alacak işçi üyelerin seçimini değerlendirdi.
Kalaycıoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) ve ÇATES´e bağlı işyerlerinde yapılan seçimlerde 12 bin 714 üye oy kullanarak 16 kişilik işçi üye yönetimi başa geldiğini belirtti. Zonguldak- Merkez, Kozlu, Üzülmez, Karadon, Gelik, Armutçuk, Amasra ve Çatalağzı İşletmesi Sandığı´nda oy kullanıldığını belirten Kalaycıoğlu, Amalebirliği seçimleri tarihinde ilk defa bir Amelebirliği Başkanın seçimlerde oy kullandığını söyledi.
´Amelebirliği Zonguldak´a
yakışır hale gelecek´
Seçimleri değerlendiren Kalaycıoğlu; "Türkiye´nin ilk sosyal güvenlik kuruluşu olan Amelebirliği, önceki gün itibariyle bundan sonra kuruma 3 yıl yön verecek olan yönetim kurulu üyelerini seçti. Amelebirliği tarihinde ilk defa çok yüksek oranlı bir aday listesi ile karşı karşıya geldik. Çalışan 12 bin 714 maden işçimizin yüzde 1´i olan 120 arkadaşımızın müracaatı sonrası 16´ı Amelebirliği´ni idare etmek üzere, hem yönetime hem de şubelerde görev almak üzere seçilmişlerdir. Bu seçimlerdi ilk defa bir Amelebirliği Başkanı da seçimlerde oy kullanmıştır. Çünkü Amelebirliği Başkanlığı görevine, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)´n da çalışırken, yani işçilikten geldiğim için oy kullanma hakkımda devam ettiği için oyumu da kullandım. İnşallah bu arkadaşlarımızla Amelebirliği´nin ismine, kendisine ve Zonguldak´a yakışır bir hale getireceğiz. Bizim görevimizde arkadaşlarımızdan aldığımız bu işi, daha güzel ve iyi yerlere getirmektir" dedi.
İşçi üyeleri yönetiminde göreve seçilen isimler şöyle:
Merkez´den Hasan Basri Baş ve Atilla Tekinırk, Üzülmez´den Tayfun Demir ve Kudret İnam, Kozlu´dan Bilal Bayram ve S. Kenan Usta, Karadon´dan Ramazan Bostancı ve Adnan Tıksa, Gelik´ten Mustafa Üstündağ ve Hasan Tunç, Armutçuk´tan İsmail Kurt ve Orhan Demir, Amasra´dan İsmail Santur ve Ferhan Kara, ÇATES´ten Ayhan Gür ve Özcan Özdemir olmak üzere toplam 16 kişi başa geldi. Bu isimlerden 8´i kendi müesseselerinde yapacakları seçimler sonrası Merkez Yönetimi´ne gelirken, geriye kalan 8´i ise kendi şubelerinde Şube Başkanı olarak görev yapacaklardır.
´Amelebirliği İlkokul
ve lise yaptırıyor´
Amelebirliği´nin Zonguldak sınırları içinde madenciler adına okul yaptırmaya hazırlandığını belirten Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu konuşmasında şunları söyledi;
"Seçim öncesi arkadaşlarımız seçimi kazanma arzusuyla okul yapımı ve Karasu Tesisleri ile diğer çalışmalarla ilgili bir takım beyanları olmuştur. Amelebirliği´nin gelirlerinin yüzde 1,5´i işçi aidatlarından yarısı da işçilere verilmek üzere TTK tarafından kurumumuzun yürümesi adına verilen paralardır. Bu nedenle bizler bu paranın harcanması ve idare edilmesinde çok dikkatli olmak zorundayız. Arkadaşlarımız okulla ilgili yaptıkları açıklamalarda, ´siyasi birinin adına okul yapılacak´ veya ´şehir dışına başka yerlere yapılacak´ diye bir beyanları olmuştur. Amelebirliği, Zonguldak´ta ´Sosyal Sorumluluk Projesi´ adı altında bundan sonra da bir takım girişimlerde bulunacaktır. Biz Zonguldak´ta yaşıyoruz ve ´Sosyal Sorumluluk Projesi´ altında diğer kurumlar nasıl Zonguldak´a katkıda bulunuyorsa, Zonguldak´a katkılarda bulunacağız. Yaptığımız işler; Zonguldak, maden işçisi, madenden emekli olan arkadaşlarımız adına ya da onların çocukları adına olacaktır. Bir okul yaptıracağız. Ama bu okul Ahmet veya Mehmet adına değil, Amelebirliği İlköğretim Okulu ya da Amelebirliği Çok Programlı Lisesi olacaktır. Amelebirliği adı altında bir okul yaptıracağız ve Zonguldak sınırları içinde olacak."
´Karasu için çalışacağız´
Sakarya´nın Karasu İlçesinde TTK´nın Karasu Tesisleriyle ilgilide bilgiler veren Kalaycıoğlu şunları söyledi: "Karasu Tesisleri, TTK´dan devraldıktan sonra bilindiği gibi çok üzücü bir deprem yaşandı. Bu depremde bizim Karasu´daki binalarımız hasar gördüler. Hasar gördükten sonra biz orada yeniden yapılanmaya gitmek üzereyken, ´Kıyı-Kenar´ hadisesi gündeme geldi. ´Kıyı-Kenar´ hadisesi gündeme gelince, bizim arazilerin büyük bir kısmı ´Kıyı-Kenar´ın içinde kaldı. Herkes biliyor ki ´Kıyı-Kenar´ alanlarında inşaat yapmak hiçbir şekilde mümkün değildir. Bize, iki bloğun yıkılmak suretiyle orada bakım-onarım yapabileceğimiz tebliğ edildi. Daha önceki Başkanımız ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımız bu konuyu mahkemeye taşımış, ancak mahkemeyi kaybetmişlerdir. Şimdi öndeki iki bloğu yıkıp, diğer blokları da tamir ettirsek bile oradaki yatak sayısı o tesisi yürütemeyeceğinden, yapacağımız yine Zonguldak´ın parası olan 2-3 trilyonluk bir yatırım yatak kapasitesi orayı çevirmez ise tekrar atıl duruma gelecektir ve 2-3 yıl sonra tesisi yeniden kapatmak zorunda kalacağız. Ancak hem Sakarya Bayındırlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi nezdinde yapacağımız girişimler sonrası iki bloğun yerine yeni kaloriferli bir blok yapabilirsek tesisi hizmete açacağız.
Kaloriferli yapmamızdaki amacımız ise, oranın çok güzel sahil kenti olması vesilesiyle seminerlere açık olmasıdır. Her mevsim seminer ve toplantıların yapılabileceği bir yer haline getirip ve muhtemelen Bakanlığa bir kontenjan vereceğiz. Amelebirliği ´Karasu´da çalışma yapmıyor ve binalar atıl durumdadır´ diye kimsenin aklına bir şey gelmesin. Bazı şeyleri istediğin halde çözemezsiniz. Bu nedenle çok yapacağımız bir şey yok. Güncellemek için köklü bir değişiklikle, Amelebirliği´ni gerçekten Zonguldak´a yakışır bir hale getirecektir" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi