Şehir Mezarlığı&[#]8217;ndaki Mevlid-i Şerif programına; Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Uysal burada yaptığı konuşmada, &[#]8220;Ereğli olarak dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdiğimizi,1 ay boyunca birlik, beraberlik ve paylaşma adına güzel örnekler sergilediğimizi düşünüyorum&[#]8221; dedi.

Erdemir Ofis yolu üzerinde kurulan ve ikramların tamamının belediye personelince hazırlandığı iftar çadırında bölge halkını kardeşlik sofrasında ağırlamanın, sevinç ve mutluluğunu yaşadığını da belirten Uysal, Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerinin, Ereğli şehir mezarlığı başta olmak üzere, belediyeye bağlı 57 mezarlığın, bakım, onarım ve temizliklerini tamamlayarak bayram ziyaretlerine hazır hale getirdiğini söyledi.

Uysal, &[#]8220;Belediyemize bağlı 31 mahalle, ilçemize bağlı 5 belde ve 88 köyde yaklaşık 200 bin nüfusa cenaze yıkama, morg ve nakil hizmetlerini itinayla yerine getiren Belediyemiz, bu birimdeki tüm hizmetlerini ücretsiz olarak devam ettirmektedir&[#]8221; ifadesini de kullandığı konuşmasında, &[#]8220;Cenazemizin toprağa verildiği akşam cenaze evinde görevli hocalarımız tarafından Kur&[#]8217;an-ı Kerim okunup dua yapılıyor, belediyemiz vefat eden vatandaşlarımızın arkasından acı ve üzüntülerinin taze olduğu ilk günlerde vatandaşlarımızın acısını paylaşıyor. 2014 Nisan ayından Haziran ayı sonuna kadar toplam 4bin 490 cenaze yakınına, taziye ikramında bulunuldu. Bu hizmetimiz Ramazan ayı boyunca da kesintisiz devam etti&[#]8221; dedi.

&[#]8220;İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını temenni ediyorum&[#]8221; ifadesini de kullanan Uysal, buradaki konuşmasını, &[#]8220;Hepinizden Allah Razı olsun diyorum. Ölmüşlerimize Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Ramazan Bayramınız Mübarek olsun&[#]8221; diyerek noktaladı.

5 AYRI NOKTADA MEVLİD

Ereğli&[#]8217;de gün içinde tüm mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Ereğli Belediyesi, Şehir mezarlığının yanı sıra Gümüşhaneliler, Kestaneci, Kışla ve Köseler Mahalle Mezarlıklarında da mevlit programı düzenledi.
Editör: Pusula Gazetesi