Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD), geleneksel iftarını önceki akşam Yaman Restoran&[#]8217;da verdi. İftara; KGD yöneticileri, gazeteciler ile O Ses Türkiye Yarışması&[#]8217;nın birincisi Hasan Doğru katıldı. KGD Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Osman Sav, senelik iznini Trabzon&[#]8217;da geçirmesi nedeniyle iftara katılamadı.

Duanın ardından bir konuşma yapan KGD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Emen, iftara katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 106&[#]8217;ncı yıldönümünü kutladı. Başkan Yardımcısı Emen, &[#]8220;Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak, her yıl 24 Temmuz, &[#]8216;Gazeteciler ve Basın Bayramı&[#]8217; olarak kutlanıyor. Basından sansürün kaldırılmasının 106&[#]8217;ncı yıldönümünde Türkiye&[#]8217;de basın özgürlüğü, baskı ve sansür uygulamalarının halen tartışma konusu olmaya devam etmesinden dolayı üzüntü içindeyiz. Bugün ne yazık ki, ülkemiz tutuklu gazeteci sayısı bakımından dünyada ilk sıralarda bulunuyor. Simgesel kökeni 24 Temmuz 1908´de gazetecilerin sansüre başkaldırısına dayanan basın özgürlüğü için biz gazeteciler; habere ulaşma ve yayınlama sürecindeki engellemelere karşı özgürlük mücadelesini, tam demokrasiye ulaşılıncaya dek sürdürmeye kararlı olduğumuzu duyuruyor, tüm meslektaşlarımızın Basın Bayramı&[#]8217;nı kutluyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Emen, &[#]8220;Programımıza Ereğli ve diğer ilçelerdeki arkadaşlarımızı da davet ettik. Ereğli&[#]8217;deki meslektaşlarımız, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal&[#]8217;ın Basın Bayramı nedeniyle düzenlediği iftar programına katılacaklarını belirterek, gönüllerinin burada olduğunu söylediler. Geçen seneki programımızı Belediye Kültür Merkezi&[#]8217;nde yapmıştık. Orada iki duayen gazeteci büyüğümüz Harun Ersoy ile Çetin Sezgin de vardı. Şimdi iki meslektaşımız Hakkın rahmetine kavuştuğu için aramızda yoklar. Bu vesileyle kendilerini rahmetle ve saygıyla anıyoruz. 19&[#]8217;uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun ve Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu da arayıp selam ve sevgilerini gönderdiler. Programımızı şereflendiren O Ses Türkiye Yarışması&[#]8217;nın birincisi, Zonguldak&[#]8217;ın gururu Hasan Doğru da aramızda, kendisine teşekkür ediyoruz. Allah hepimize bir arada böyle güzel vakitler geçirmek nasip etsin, hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınızı da kutluyorum&[#]8221; dedi.

İftarın ardından gazeteciler, Zonguldak gündemi ve mesleki sorunlar üzerine sohbet ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi