Selamlama konuşmasını Batı Karadeniz PERDER Başkanı Şakir Oktay yaptı. Oktay, konuşmasında, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, bölgeye daha iyi hizmet verebilmek adına yerel perakendeyle birlikte yerel üreticileri de destekleyeceklerini söyledi.

Konuşmasına Filistin&[#]8217;deki İsrail işgalini kınayarak başlayan TPF Başkanı Mustafa Altunbilek ise, &[#]8220;Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak, kurulduğumuz yıldan bu yana yerel perakendeciliği geliştirmek, güçlendirmek ve rekabet seviyesini en yukarıya çekmek için elbirliğiyle çalışıyoruz. 380 üyemiz, 4 bin perakende noktamız, 65 binden fazla çalışanımızla ve toplamda 10 milyar dolar ciroyla, perakende sektöründe hizmet vermekteyiz&[#]8221; dedi.

Yıllardır ekonominin ve enerjinin can damarı olan Zonguldak ilimizin bundan sonra da daha güzel yerlerde olacağına inandığını belirten Altunbilek, &[#]8220;Kültürü, doğal güzellikleri ve insanına verdiği değerle bilinen bu güzide ilimiz Zonguldak&[#]8217;ta, yerel perakendenin gelişimi için, şehrimize ekonomik katkıda bulunmak için yerel üreticileri seçmeliyiz. Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak, sizlerle bir araya geldiğimiz bu yılki iftarlarımızın sonuncusunu Zonguldak&[#]8217;ta yapıyoruz. Tüm illerimizde söylediğim gibi, burada da bir kez daha yinelemek istiyorum. Bizler bu topraklardan kazanıyoruz ve kazandığımızı da bu topraklara yatırıyoruz. Bu nedenle yaşadığımız yeri ve ekonomisini desteklemeliyiz&[#]8221; diye konuştu.

TPF Yönetimi, iftar daveti öncesi de Zonguldak&[#]8217;ta da protokol ziyaretlerinde bulundu. TPF Başkanı Mustafa Altunbilek ve Yönetim Kurulu üyeleri Reşat Narman, İhsan Korkmaz, Ramazan Ulu ve Gurbet Altay&[#]8217;ın yanı sıra Batı Karadeniz PERDER Başkanı Şakir Oktay, Yüksel Cenk, Harun Gökbayrak ilk olarak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir&[#]8217;i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Demir, her zaman Oda olarak yerel perakendenin ve yerel üretimin yanında olduklarını söyledi. TPF Başkanı Mustafa Altunbilek ise, bölgede daha yapılacak çok şeylerin olduğunu, TPF olarak bölgeye ayrı bir önem verdiklerini ifade etti.

Ardından TPF Yönetimi, Zonguldak Valisi Ali Kaban&[#]8217;a konuk oldu. Burada Vali Kaban, &[#]8220;Yerel artık yerelden çıkmalı, güç birliği ile küreselleşmeli&[#]8221; dedi. Başkan Altunbilek de yerel birliktelikten küresel markaya doğru adım attıklarını söyledi.

Son olarak Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Aydemir ziyaret edildi. Başkan Aydemir, yereli hep desteklediklerini bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi