Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, 91’inci kuruluş yıldönümünü kutladığı şu günlerde yeni yatırımlara hazırlanıyor.

Amelebirliği Başkanlığı’na Ereğli’den Hasan Yılmaz’ın atanmasının ardından bu ilçeye yatırım için fırsat kollanıyordu. Hasan Yılmaz’ın Ereğli Delihakkı mevkiinde köy tüzel kişiliğinden alınan 10,5 dönüm arsaya üniversite öğrencileri için yurt binası yaptıracağı öğrenildi.

Yurt binası yapılacak arsa için Amelebirliği tarafından ödenecek paranın yine Ereğli’nin bir köyünde okul yapımı için kullanılacağı belirtiliyor.

Amelebirliği, Zonguldak Merkez İlçe’de de büyük bir yatırım için Zonguldak Belediyesi ile temasa geçti. Acılık’ta Belediye Başkanlığı hizmet binasının karşısında şu anda otopark ve sosyete pazarı olarak kullanılan eski hal binasının bulunduğu arsa belediyeden istendi.

Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz’ın bu arsayı alarak üzerine bir iş merkezi dikip, SGK ve İŞKUR gibi kuruluşlara kiraya vermeyi, böylece kurumun atıl duran parasını değerlendirmeyi, hem de gelir elde etmeyi düşündüğü öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi