ZONGULDAK İl Koordinasyon Kurulu toplantısındA, Filyos Belde Belediye Başkanı AK Partili Ömer Ünal ile Karayolları 15´inci Bölge Müdürü Sami Uyar arasında yol tartışması yaşandı.

Vali Vekili Ahmet Karakaya başkanlığında İl Genel Meclisi salonunda yapılan il koordinasyon kurulu toplantısına kaymakamlar, belediye başkanları, kentte yatırımı olan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Karayolları 15´inci Bölge Müdürü Sami Uyar´ın konuşmasının ardından Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal, sık sık ölümlü kazaların yaşandığı Zonguldak- Filyos Karayolu ihalesinin sonuçlanıp sonuçlanmadığını sordu.

Bölge Müdürü Sami Uyar, projenin 2013´de tamamlandığını belirterek, "Yatırımlar genel müdürlük ve bakanlığımıza ait olduğu için ihale aşaması farklı bir boyuttur. Yatırım değerlendirmesi devam ediyor. Bu kapsamda gerekli görüldüğü taktirde belirlenen tarihte ihalesi yapılır" diye cevap verdi. Başkan Ünal da "Ben projeci firmayla görüşüyorum. Firma projenin bitmediğini, tünellerin sondajıyla ilgili bir sıkıntı olduğunu söylüyor" dedi. Bunun üzerine Sami Uyar, "Proje müdürünü muhatap kabul ediyorsanız proje firması bundan sonraki projelerinizi düzenlesin" diyerek tepki gösterdi.

Tekrar söz alan Başkan Ünal, "Kaymakam bey, ´takip et, proje firmasına sor´ diyor. Bölge müdürü proje firmasına sorduğum için bana tavır alıyor. Şimdi ben ne yapacağım?" diyerek yakındı.

SOSYAL TESİS SÖZLEŞMESİNİN FESHEDİLMESİNE TEPKİ

30 Mart´ta seçilen Kilimli İlçesi Belediye Başkanı CHP´li Ali Arslankılıç ise belediye tarafından işletilen Radartepe Sosyal Tesisleri´nin kirasının ödenmemesi nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü´nce sözleşmenin tek taraflı fesh edilmesine tepki gösterdi. Başkan Arslankılıç, "Radartepe´yi alan ancak benden mahkeme kararıyla alır. Sözleşme, kira ödenmediği gerekçesiyle feshedilmiş. Önceki belediye başkanı döneminde ödenmeyen kiralar vardı, o zaman niye feshedilmedi? O zaman AK Parti´li belediye vardı, o para talep edilmedi" dedi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise "Hukuken haklarınızı arayabilirsiniz. Mahkemeye müracaat edebilirsiniz. Biz de buna saygı duyarız. Sizinle anlaşmamız tek taraflı bitti" diye konuştu.

Vali Vekili Ahmet Karakaya da Başkan Arslankılıç´a mahkemeye başvurmasını isteyerek, "Bunu iktidar muhalefet olarak algılamayın" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi