SON DAKİKA....

Genelkurmay Başkanlığı, Çaycuma’da arkadaşlarıyla balık tutmaya gittiği nehirde Filyos Çayı’nda kaybolan Yusuf Zoroğlu’nun firari olduğunu ve cesedinin bulunduğunu açıkladı.


CESEDİ BULUNDU

Balık tutarken Filyos Çayı´na düşerek kaybolan Yusuf Zoroğlu´nun cesedi, AFAD ekibinin kanca ile yaptığı dip aramasında bulundu. Çaydan çıkarılan Zoroğlu´nun cesedi, Cumhuriyet Savcısı´nın yaptığı incelemenin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

___


Yusuf Zoroğlu, dün akşam saat 20.15 sıralarında Filyos Çayı´nın Erenköy mevkiinde arkadaşlarıyla balık tutmak için olta attı. Zoroğlu, iddiaya göre çayın kenarında oltaya balık takılmasını beklerken dengesini kaybedip düştü. Yardım isteyen Zoroğlu´nun arkadaşları, yağmur nedeniyle su seviyesi yükselen çaya giremedi. Zoroğlu, kısa sürede akıntıya kapılarak gözden kayboldu. AFAD ve Çaycuma Belediyesi İtfaiye ekipleri, Zoroğlu´nun kaybolduğu bölgede botla arama çalışması yaptı. Ancak Zoroğlu´na ulaşılamadı. Arama çalışmalarını takip eden ve oğlunun bulunmasını bekleyen Cengiz Zoroğlu, oğlunun geçen yıl şubat ayında askere gittiğini, ancak acemi birliğinden sonra rahatsızlandığını söyledi. Sürekli firar etmesi nedeniyle oğlunun askerliğinin uzadığını söyleyen Cengiz Zoroğlu, "En son askeri cezaevinden on gün önce geldi. Dün akşam da arkadaşlarıyla balık tutmaya gitti, başına bu geldi" dedi. Anne Huriye Zoroglu ise tek oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döküyor.

Editör: Pusula Gazetesi