2009-2012 Dönemi Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, Zonguldak- Merkez, Kozlu, Üzülmez, Karadon, Gelik, Armutçuk, Amasra ve Çatalağzı (ÇATES) İşletmesi Sandık ve Şube Organlarında görev alacak işçi üyelerin seçimi Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;na (TTK) ve ÇATES&[#]8217;e bağlı işyerlerinde sabah saatlerinde başladı. Oy verme işlemi devam eden seçimlerin sonucu, akşam saatlerinde yapılacak sayımların ardından belirlenecek.
Seçimlerde yaklaşık 13 bin üye oy kullanacağı seçimlerde 16 temsilci seçilecek. Yoğun ilgi gören seçimler nedeniyle Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu ve yönetim kurulu üyeleri, işyerlerini gezerek adaylara başarı diledi. Muslu&[#]8217;nun işyerlerini ziyaretine GMİS Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun ile GMİS&[#]8217;in Şube Başkan ve yöneticileri katıldı. Aday ve üyelere yönelik konuşma yapan Muslu, &[#]8220;Amelebirliğine sahip çıkmak işyerlerimize, TTK&[#]8217;ya sahip çıkmaktan geçiyor. TTK, yaşadığı sürece Amelebirliği de yaşayacaktır. Adaylarımızdan bunun bir hizmet yarışı olduğunu bir an olsun akıllarından çıkarmamalarını istiyorum. Tüm adaylara başarılar, kazanacak olanlara da şimdiden hayırlı olsun dileğinde bulunuyorum&[#]8221; dedi.
Amelebirliği seçimlerinin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirten Muslu, &[#]8220;Göreve aday olanlar, bu görevleri üyelerin oylarıyla kazananlar olacaktır. Bu bir yarıştır. Ama yarın yine aynı ocaklarda birlikte çalışacak, birbirimize yine can emanet edeceğiz. Üyelerimizin bu bilinçte olduklarından en küçük bir şüphem yok&[#]8221; dedi.
Remis Muslu, oyunu ise TTK Üzülmez Müessesesi&[#]8217;nde kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi