Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı, önceki akşam Dedeman Otel&[#]8217;de iftar düzenledi. Cumhurbaşkanlığı seçimi gezisi kapsamında düzenlenen iftara; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, eşi Dursune Erdem, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emine Çift, 22-23&[#]8217;üncü Dönem Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, ilçe-belde belediye başkanları, ilçe-belde belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, ilçe ve belde başkanları, ilçe kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı. İftara, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan&[#]8217;ın katılmaması dikkat çekti.
Kur&[#]8217;an-ı Kerim ve duaların okunduğu iftarın ardından İl Başkanı Hamdi Uçar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem birer konuşma yaptılar.

UÇAR: &[#]8220;BİRİNCİ TURDA BAŞBAKANIMIZI CUMHURBAŞKANI SEÇTİRECEĞİZ&[#]8221;

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turda seçimi kazanacaklarını ifade eden İl Başkanı Hamdi Uçar, &[#]8220;İnşallah Zonguldak&[#]8217;ta da, Türkiye genelinde de yüzde 60 ile birinci turda sayın Başbakanımızı Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Bundan önceki seçimlerde nasıl kendimiz için, adaylarımız için çalıştıysak bu kez de Başbakanımız için kapı kapı çalışacağız&[#]8221; dedi.

ERDEM: &[#]8220;VESAYET REJİMİNİ TAMAMIYLA KÖKTEN DEĞİŞTİRECEK&[#]8221;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın 10 Ağustos&[#]8217;ta cumhurbaşkanı olacağını ve 28 Ağustos&[#]8217;ta millet adına Çankaya&[#]8217;ya oturacağını söyledi. Erdem, "10 Ağustos&[#]8217;taki seçim çok önemli. Vesayet rejimini tamamıyla kökten değiştirecek. Farklı bir cumhurbaşkanlığı yapacak. Bakın teşkilat içinde zaman zaman konuşuluyor. Peki, Cumhurbaşkanı olacak da Başbakanlık ne olacak? Hiçbir şey olamaz. Başbakanımızın hayatı başarı... Cumhurbaşkanı olduğu zaman Türkiye çok farklı bir noktaya gelecek. Çünkü farklı bir cumhurbaşkanlığını ortaya koyacak. 10 Ağustos&[#]8217;a fazla bir zaman kalmadı. Tarihi bir gün... Türkiye&[#]8217;nin önemli dönüm noktalarından biri olacak" dedi.

&[#]8220;ZONGULDAKLI NE DİYORSA O OLACAK&[#]8221;

Cumhurbaşkanını milletvekilleri seçtiği dönemde halkın çok büyük sıkıntılarla karşılaştığını anlatan Erdem, "Meclisin etrafı askerlerle, polislerle, silahlarla, tanklarla, toplarla çevrilerek zaman zaman cumhurbaşkanı seçtirdiler, ama artık 71 milyona bunu yapma şansları yok. 71 milyon ne diyorsa, halk ne diyorsa, o olacak. Artık elitlerin, seçkinlerin dediği değil, birilerinin dediği değil, Zonguldaklı ne diyorsa o olacak. Bütün imkansızlıklara rağmen bu ülkeye olan sevdamızla il il dolaşarak bugünkü tabloyu hazırlamış olduk. Sizlerle birlikte daha iyisini yapacağız. Bu millet buna layık. 10 Ağustos&[#]8217;ta en iyi neticeyi bekliyoruz. Hiç tereddüdünüz olmasın. Cumhurbaşkanlığı memurluk makamı değil, icra makamı. Orada oturan kişinin oturuşuna bağlı Türkiye, çok farklı bir renk, çok farklı bir şekil alacaktır. Buna hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu.

&[#]8220;ÇAĞDAŞ YOBAZLIKLARIN ZÜLMÜNE UĞRADIK&[#]8221;

Türkiye&[#]8217;nin 81 iline üniversiteler yaptıklarını, başörtü sorunu dahil birçok sorunu çözdüklerini anlatan Erdem, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dağdaki çoban da, fabrikadaki işçi de, mutfaktaki Ayşe hanım da isterse üniversiteyi bitirebilir. Bundan kim karlı çıkıyor? Türkiye karlı çıkıyor. Yıllarca çağdaşlık adına çağdaş yobazlıkların zulmüne uğradık. Ama Allah&[#]8217;a şükürler olsun, bu engelleri kaldırdık. İnşallah cumhurbaşkanı seçiminden sonra çok daha farklı bir netice alacağız. 10 Ağustos, yeni bir bayram olacak. Önümüzde ne bayramı var? Ramazan&[#]8230; Başka ne bayramı var? Demokrasi bayramı&[#]8230; 10 Ağustos demokrasi bayramı. Hazır mıyız bu bayrama? Bu bayrama hazır olmak sebebe tenezzül etmektir. Hakkını verirsek, Allah&[#]8217;ın izniyle o bayramı yaparız. Allah iki bayramımızı da hayırlı etsin."

Editör: Pusula Gazetesi