AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, önceki gün Zonguldak’ta çeşitli temaslarda bulundu. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak başta olmak üzere sırasıyla Kamu Hastaneleri Birliği Zonguldak Genel Sekreteri Korkut Eren, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Demir Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Nuh Baş’a ayrı ayrı nezaket ziyaretinde bulunan Çakır, ardından AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar başkanlığında düzenlenen ilçe başkanları toplantısına katıldı.

Son dönemlerde çalışmalarını iyiden iyiye yoğunlaştıran AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Zonguldak’ta kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ AK’A “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

Zonguldak’ta yoğun bir gün geçiren Çakır’ın ilk durağı Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Osman Ak’ın makamıydı. Çakır, İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Osman Ak’a “hoş geldiniz” diyerek yeni görevinde başarılar diledi.

Çakır, halkın huzuru için gecesini-gündüzüne katan emniyet teşkilatı mensuplarının her zaman yanında olduklarını belirterek, Ereğli’de emniyet personelinin yeterli olmadığına değindi. Çakır, Ereğli’ye yapılacak olan MOBESE sisteminin gerekli protokollerinin imzalandığı ve ihale aşamasına gelindiğini, MOBESE sisteminin faaliyete geçmesi sonrası suç ve suçluyla mücadelede büyük katkı sunacağını ifade etti. Vatandaşların güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu, bu güvenliğin Zonguldak’ta sağlanması adına Ak önderliğindeki Emniyet Teşkilatına büyük görevler düştüğünü kaydeden Çakır, bu doğrultuda Ak’ın da Zonguldak’ta önemli çalışmalara imza atacağına inandığını ifade etti.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak da, Çakır’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ak, Ereğli ilçesini gezme fırsatı bulduğunu ve beğendiğini belirtti.

EREĞLİ’DE DEVLET HASTANESİ AÇILIYOR

Çakır’ın yoğun geçen Zonguldak programında ikinci ziyareti ise, Kamu Hastaneleri Birliği Zonguldak Genel Sekreteri Korkut Eren’di. Burada Eren ile Ereğli’de inşaatı tamamlanan ve hizmete girmesi beklenen 350+100 yatak kapasiteli Ereğli Devlet Hastanesi hizmet binasını ele alan Çakır, hastanenin tam donanımlı olarak faaliyete girmesi için yapılan çalışmaları değerlendirdi. Hastanenin kısa sürede açılacağının konuşulduğu görüşmede, Devlet Hastanesi’nin eksikleri konusunda ciddi bir engelin kalmadığı ve hastanenin iç tefrişatının tamamlanması konusunda hızlı bir şekilde çalışmaların devam ettiği, en geç bir ay içinde vatandaşın hizmetine açılacağı kaydedildi.

EREĞLİ’DEKİ EĞİTİM VE OKULLAR ELE ALINDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk’e de ziyaret gerçekleştiren Çakır, Ereğli ilçesinde yapımı devam eden Fen Lisesi inşaatı için görüşmede bulundu. Fen Lisesi inşaatının müteahhit firmasından kaynaklanan gecikmeler ve inşaatın son durumu hakkında da bilgi alan Çakır, “Fen Lisesi’nin ve yapımı devam eden diğer okullarımızın bir an önce tamamlanması ve öğrencilerimize hizmet vermesini arzuluyoruz. Bu konuda tüm çalışmaları yakından takip ediyor, üzerimize düşen bir görev olduğunda da her türlü desteği vermeye gayret ediyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’e ile de bir görüşme gerçekleştiren Çakır, Ereğli’deki eğitimi ilgilendiren konuları ele aldı. İlçede inşaatı devam eden okullar hakkında da Özbek ile istişare eden Çakır, ayrıca 2014-2015 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.

Oldukça verimli geçen ziyarette, ilçede inşaatı süren okulların belirlenen sürede tamamlanması adına yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğine işaret edilerek, sürecin beklenen sürede tamamlanması neler yapılabileceği gibi konular üzerinde duruldu.

BAŞ’I KUTLADI

Çakır, uzun yıllar HEMA Ereğli İşletme Müdürlüğü görevinde bulunan ve son olarak Demir Madencilik A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Nuh Baş’la da baş başa bir görüşme gerçekleştirdi ve yeni görevinde Baş’a başarılar diledi. ÇATES ve madencilik sektörü hakkında karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği görüşmede Çakır, Zonguldak’ta madencilik sektörünün daha da gelişmesi adına yapılacaklar konusunda Baş’tan bilgiler aldı.

İLÇE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

Çakır, yoğun geçen Zonguldak programını AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar başkanlığında düzenlenen ve Zonguldak’taki 7 ilçenin ilçe başkanlarının katıldığı “İlçe Başkanları Toplantısı” ile sürdürdü.

Zonguldak gündeminin ele alındığı ve ilçelerde yapılan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinin bulunulduğu toplantının ardından Çakır, Zonguldak’ta yoğun geçen görüşme trafiğini tamamladı.
Editör: Pusula Gazetesi