Armutlucuma Sağlık Evi&[#]8217;ni de ziyaret eden CHP heyeti, selden zarar gören vatandaşlarla görüşerek, sorunlarını dinledi. Armutlucuma Sağlık Evi&[#]8217;ne muayene için gelen yöre sakinleri, sağlık evinin yaklaşık 16 köye hizmet vermekten aciz olduğunu, sağlık evinin sadece Çarşamba günleri 1-2 saatliğine açılarak doktor geldiğini, diğer günler kapalı kaldığını, suları da kesik olan sağlık evine küf ve rutubet kokusundan girmek istemediklerini anlattılar.

Çaylıoğlu-Armutlucuma arasındaki yolun insanların can güvenliğini tehlikeye attığını, bu yollarda hiçbir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar, yıllardır yılan hikayesine dönen Ereğli-Devrek yolu çalışmalarının durdurulmasına da tepki gösterdiler.

Özellikle Çaylıoğlu&[#]8217;nda selden zarar gören esnaflar ise, kendilerine şu ana kadar hiçbir yardım yapılmadığını, yapılacağı söylenen yardım miktarlarının ise uğradıkları zararı karşılamaktan çok uzak olduğunu vurguladılar.

Yaşanan sel felaketinin, yıllardır dere yataklarında hiçbir ıslah ve temizlik çalışması yapılmamasından kaynaklandığını belirten vatandaşlar, selden sonra iktidar yetkililerinin bol keseden vaatler verdiklerini, ama hiçbir gerçekçi icraat görmediklerini söyleyerek, tepkilerini dile getirdiler.
Editör: Pusula Gazetesi