Bektaş Açıkgöz, Karaelmas Kemal Köksal Stadı´nda düzenlenen üniversitenin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, dünyaya ayak uydurabilmenin yolunun gençlerin en iyi biçimde donatılması ve dünyadaki eşdeğerinden daha iyi konuma getirilmesinden geçtiğini söyledi.
Dünyaya egemen olan gücün, bilim ve teknoloji olduğunu anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu:
´´Daha çok bilimsel çalışma yapmalı, daha çok insanımızın beyninden yararlanmalı, sanata ve sanatçıya daha çok değer vermeliyiz. Bugün karşınızda üniversite eğitimini tamamlamış 3 bin 500´ü aşkın gencimizle gururla, coşkuyla ve büyük bir mutlulukla konuşabiliyorsam, bu muhteşem tablonun haklı gururunu yaşıyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Hepimiz, gençlerimize güvenmeli ve onları kucaklamalıyız.´´
Açıkgöz, bu yıl 1991 önlisans, 1226 lisans ve 353 yüksek lisans öğrencisinin üniversitelerinden mezun olduğunu kaydetti.
Üniversite marşı söylenerek öğrencilerin ant içtiği törende, ZKÜ öğretim görevlilerinin yanısıra Türk bayrağı taşıyan öğrenciler stat içinde kortej halinde yürüdü.
Fakülte ve yüksek okullardan mezun 3 bin 570 öğrenciye temsili diplomaları, üniversite ve bölümlerinde birincilere de başarı belgelerinin yanısıra hediyeler verildi.
Törenin sonunda öğrenciler, keplerini havaya fırlatıp mezuniyetlerini kutladılar.
Editör: Pusula Gazetesi