Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Mithatpaşa Tüneli çalışmalarının durması, Zonguldak Belediye Meclisi’ndeki maaş oylaması ve cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmalarıyla ilgili Pusula’ya değerlendirmelerde bulundu.

Mithatpaşa Tüneli’nin yüklenici firmasının, “Ödenek yetersizliği var” diye çalışmayı bırakmak gibi bir düşünce içerisinde olamayacağını ifade eden Başkan Uçar, firmanın çalışmalara devam etmesi gerektiğini söyledi. Uçar, Belediye Meclisi’nde görüşülerek Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’a verilecek 5 bin 900 TL maaşın acı bir rakam olduğunu ifade etti. Uçar, ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında partilerinin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a gelip-gelmeyeceğinin henüz bir netlik kazanmadığını söyledi.

“FİRMA ‘PARAMIZ GELMİYOR’ GİBİ MAZERETLERİN ARKASINA SIĞINIYOR”

İl Başkanı Uçar, Mithatpaşa Tüneli’ndeki son durumla ilgili yüklenici firma ile görüştüklerini, çalışırken kömüre rastladıkları için üniversiteye rapor hazırlattıklarını belirtti. Rapor hazırlanınca firmanın çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Uçar, “Mithatpaşa Tüneli ile ilgili daha önce basında, ‘Tünelin çalışmaları ödeneksizlik yüzünden durdu’ diye gündeme gelmişti. Bizler bunun üzerine konuyu işletmecilerle görüştük. Tünel çalışmalarında kömüre rastladıklarını, konuyla ilgili de üniversiteye rapor hazırlattıklarını söylediler. Rapor hazırlandıktan sonra alınacak tedbirlerle ilgili bir çalışma yapıp kaldıkları yerden tünele devam edeceklerini söylediler. Ayrıca İkinci Makas mevkiinde kamulaştırma yapılacaktı. Konuyu Bölge Müdürümüz ve Sayın Valimiz yerinde incelediler. Biran evvel kamulaştırmanın yapılıp ya da başlanması konusunda firmanın talebi var. Biz bunu da takip ediyoruz. Ama sadece bu konuyu ‘Ödenek yetersizliği var’ diye kenara bırakmak gibi bir düşünce içerisinde olunamaz. Biz daha önce Ereğli ve Alaplı Tünellerini yapmıştık. 4 bin 800 metrelik tünelleri iki yılda bitirdiler. Firma, ödeneğini de işi bitirdikten sonra aldı. Kısacası, firma başladı ve bitirdi. Mithatpaşa Tüneli’ni yapan firma, ‘Paramız gelmiyor’ gibi mazeretlerin arkasına sığınıyor. Teknik sebeplerden dolayı aksayan işlerini ödenek yokmuş gibi lanse etmenin bir anlamı yok. Firma, rapor çıktıktan sonra tekrar çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

“CHP’Lİ BELEDİYEYİ VATANDAŞLARA ŞİKAYET EDİYORUZ”

Uçar, Zonguldak Belediyesi’nin Temmuz ayı ikinci birleşiminde Başkan Yardımcısı olan Meclis Üyesi Şenol Şanal’a 5 bin 900 TL maaş bağlanmasına da tepki göstererek, bu rakamın acı bir rakam olduğunu söyledi. Uçar, belediyenin bu kadar borcu varken, bu maaşın verilmesini kınadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Geçmiş dönemde de meclis gündemleri hep tartışmayla başlayıp tartışmayla bitti. Ama hiçbir şey üretmediler. Geçmiş dönemde meclis üyelerinin çocuklarının işe alınması gibi. Hep kamuoyu böyle meşgul edildi. Meclis gündeminde alınan kararlar, şehir sakinlerinin yararına ve menfaatine olması lazım. Bu dönemde de sanki belediye çok zenginmiş gibi, ekonomisi çok iyiymiş gibi başkan yardımcısına tavandan maaş veriliyor. Yönetmelikte ‘belediye başkanının maaşının 2/3’ü olacak’ diye yer alıyor. Siz bunun altında da bir rakam tespit edebilirdiniz. Gelmişler, en yüksek tavandan maaşını vermişler. Verdikleri 5 bin 900 TL çok acı bir rakamdır. Bu kadar sorununuz, bu kadar borcunuz varken, belediye başkan yardımcısına ‘milletvekilinin tasarrufudur’ diye bu kadar parayı veriyorsunuz. Zonguldak halkının bunu görmesi lazım, halkın tepki göstermesi lazım. Sizin vasıtanızla vatandaşlara şikayet ediyoruz. Bunu kınıyoruz. Özellikle batmış, çökmüş bir belediyenin bu maaşı vermesi çok manidardır. Ne yazık ki, CHP belediyesinin sadece gelirleri birilerine peşkeş çekmekten başka bir işi yok.”


“GENEL MERKEZİN BİZE VERDİĞİ TAKVİME GÖRE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Uçar, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ise, “Hafta sonu geniş katılımlı bir iftar yemeğimiz olacak. Genel Başkan Yardımcılarımız katılacak. Seçim Koordinasyon Merkezimizin programları önümüzdeki günlerde belli olacak. Sayın Başbakanımızın programının tamamı da aynı gün belli olacak. Sayın Başbakanımızın eğer şehrimize programı olmazsa Sayın Bakanlarımız ve Genel Başkan Yardımcılarımızla süreci taşıyacağız. İlçelerimizde iftarlarımızı veriyoruz. Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili de takvim hızlı bir şekilde ilerliyor, Genel Merkezin bize verdiği takvime göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi