GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, HEMA’nın Kandilli’de üretimi durdurma kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mağdur olacak ve işsiz kalan insanlar, bizim üyelerimiz, arkadaşlarımızdır. Sonuçta biz bu olayın öncelikle ‘aslı, astarı nedir?’, gerekçesinin ne olduğuyla ilgili şirket yetkilileri ile görüşeceğiz. Çekinceler ortadan kaldırıldığında iş akdinin feshine gerek kalmayabilir. İstanbul’a şirket yetkilileriyle görüşmeye gideceğim” dedi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yaklaşık 850 işçi ile üretim yapan Hattat Holding´e bağlı HEMA Endüstri A.Ş.’nin çalışmalarını durdurma kararıyla ilgili Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, firmanın çekincelerini ortadan kaldırmak için girişimlere başladıklarını söyledi.

GMİS Yönetim Kurulu üyelerinin Kandilli’ye giderek görüşmeler yapacağını, kedisinin de İstanbul’a giderek Hattat Holding’in yetkilileriyle görüşeceğini ifade eden Alabaş, “Aslı, astarı nedir, gerekçesinin ne olduğuyla ilgili şirket yetkilileri ile görüşeceğiz. En sağlıklı şekilde çözüme kavuşması için girişimlerimizi yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Başkan Alabaş, Pusula’ya verdiği bilgilerde şunları söyledi:

“İŞSİZ KALAN İNSANLAR ARKADAŞLARIMIZ”

“Mağdur olacak ve işsiz kalan insanlar, bizim üyelerimiz, arkadaşlarımızdır. Sonuçta biz bu olayın öncelikle aslı, astarı nedir, gerekçesinin ne olduğuyla ilgili şirket yetkilileri ile görüşeceğiz. Arkadaşlarımıza tebligat yapılan konu ‘8 haftalık süre içerisinde iş akdinizi son verebiliriz’ yönünde. 8 hafta süre içerisinde o çekinceler ortadan kaldırıldığında iş akdinin feshine gerek kalmayabilir. Biz de o gerekçeleri ortadan kaldırmak için girişimlerimizi yapacağız. En sağlıklı şekilde çözüme kavuşması için girişimlerimizi yapmaya da devam ediyoruz.”

“YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEĞİZ”

“Arkadaşlarımız geçtiğimiz hafta içerisinde Kandilli’de TTK ve HEMA yetkilileriyle görüştüler. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız yarın (bugün) Kandilli’de yeraltına inerek, teknik arkadaşlarımızla birlikte görüşmeler sağlayacak. Bende bir-iki arkadaşımızla beraber İstanbul’a şirket yetkilileriyle görüşmeye gideceğim.”

Editör: Pusula Gazetesi