SP Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, yetkililere ve siyasi parti temsilcilerine, “İnsanlar neden intihar ediyor? Mithatpaşa Tüneli ne oldu da seçim geçtikten sonra durdu, sebebi acaba seçimin kaybedilmesi mi yoksa ödenek mi bitti? Tünellerimiz ve duble yollarımız acaba 2023 yılında biter mi? 100 Yıl Tatil Köyü’nde aksayan hizmetlerin parası sermaye olarak 100’üncü Yıl Tatil Köyü’ne aktarılmış, peki hesap sorulacak mı?” diye sordu.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı Divan Toplantısı, geçtiğimiz Cuma günü Talip Avcı Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının ardından iftar verildi.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, Divan toplantısında yaptığı konuşmada, şehrin sorunlarına değindi. Başkan Üstünyer, artan intihar olayları, Mithatpaşa Tüneli inşaatının durdurulması, 100’üncü Yıl Atatürk Tatil Köyü’nün satışı gibi birçok konuyu yetkililere sordu.

Üstünyer, konuşmasında şunları söyledi:

“İSLAM ALEMİ AĞLIYOR, İSLAM DÜNYASI ÇARESİZ, İSLAM DÜNYASI PERİŞAN”

“Öncelikle içinde bulunduğumuz on bir ayın sultanı Ramazan ayı, Zonguldak’ımıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ederim. Mübarek Ramazan, Kur’an ve gufran ayıdır. Yılın altın fırsatı olan bu mevsim, mümin kul tarafından en güzel şekilde değerlendirilmelidir. Ramazan ayını verimsiz, plansız, programsız ve bereketsiz geçiren kişinin bütün yılı da bereketsiz olacaktır. Ramazan ayını geçirip de kendisini Rabbine affettiremeyen kul, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından uyarılmıştır. Bazıları Ramazan ayını eğlence ayı sanıyor. Ramazan ayının festival, konser, karnaval ayı gibi kutlanmasına hiçbir Müslüman razı olmaz, Mübarek Ramazan ayı muhasebe ve murakabe ayıdır. Ramazan ayı, Allah Rasülü için en bereketli en feyizli ve en değerli aydı. Ramazan ayının farkı açıkça belli olur, Ramazan da ibadet, taat, Kur’an, zikir, cihat, infak, takva ve ihlas konusunda farklılık görülürdü. Maalesef Ramazan ayına kan ve gözyaşı ile giriyoruz. Suriye, Irak, Mısır, Filistin, Tunus, Yemen, Myanmar, Orta Afrika, Keşmir, Pakistan gibi İslam dünyasında zulüm, fitne, fesat, anarşi, terör, baskı, işkence sürüyor. İslam alemi ağlıyor, İslam dünyası çaresiz, İslam dünyası perişan, İslam Birliği’ne bugün şiddetle ihtiyaç var.”

“MİTHATPAŞA TÜNELİ NEDEN DURDU?”

“İnsanlar neden intihar ediyor? TÜİK’in açıklamasına göre son on yılda Bartın, Zonguldak ve Karabük’te 461 kişi intihar etmiş. Ne kadar korkunç bir rakam, ne oluyor bu insanlarımıza? İktidara göre tozpembe ufuklara 4 nala koşan bir ülkede insanlar niçin kendi canına kıyıyor? Mithatpaşa Tüneli ne oldu da seçim geçtikten sonra durdu, sebebi acaba seçimin kaybedilmesi mi yoksa ödenek mi bitti? Tünellerimiz ve duble yollarımız acaba 2023 yılında biter mi?”

“100’ÜNCÜ YIL TATİL KÖYܒNÜN SERMAYE HESABI SORULACAK MI

“İl Özel İdaresi’nin milyonlarca lira zarar etmesinin sorumluluğu konusunda geçmiş yönetimin bir açıklaması olacak mı? Anlaşılan o ki yapılamayan her yolun, köprünün, çeşme, vs. aksayan hizmetlerin parası sermaye olarak 100’üncü Yıl Tatil Köyüne aktarılmış, peki hesap sorulacak mı?”

Editör: Pusula Gazetesi