ZONGULDAK´ın Ereğli İlçesi belediye meclisi toplantısında CHP´li üyelere ´Şerefsizler´ dediği iddiasıyla hakaretten yargılanan AK Parti´li Esra Alpago´ya 4 bin 400 lira adli para cezası veridi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Dönemin Belediye Başkanı CHP´li Halil Posbıyık başkanlığında geçen yıl 4 Nisan´da yapılan toplantıda AK Parti´li üye Esra Alpago, encümen üyeliğinin iptali konusunda CHP´li üyelerle tartıştı. İddiaya göre Alpago, tartışma sırasında CHP´lilere, ´Şerefsizler´ dedi. Başkan Posbıyık ve diğer CHP´li üyelerin şikayeti üzerine Alpago hakkında, ´Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret´ suçlamasıyla dava açıldı.

Ereğli 1´inci Sulh Ceza Mahkemesi´nde yargılanan Alpago, encümen üyeliğinin haksız bir şekilde iptal edildiğini, bu konuda tartışırken gergin olduğu için sarf ettiği sözleri hatırlamadığını söyledi.

30 Mart´ta AK Parti adayı Hüseyin Uysal´ın CHP adayı Halil Posbıyık´a karşı seçimi kazanmasından sonra belediye başkan yardımcısı olan Esra Alpago´ya önce 531 gün karşılığı 10 bin 620 lira para cezası veren mahkeme, daha sonra sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği kanaati ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 220 gün karşılığı 4 bin 400 liraya düşürdü. Alpago´nun adli sicil kaydının bulunmaması ve yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemede ouşan olumlu kanaat nedeniyle de hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi