Çaycuma Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığında Temmuz ayı olağan toplantısını önceki gün gerçekleştirdi.

Başkan Kantarcı, meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada belediye çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

&[#]8220;Göreve başlayalı 3 ay gibi bir süre oldu. Çaycuma halkına verdiğimiz hizmetleri kesintisiz ve yüksek bir trendle yapmaya devam ediyoruz. Belediyenin yapılanması konusunda da olumlu gelişmeler var. Bu konuda genel olarak memnuniyetimi ifade ediyorum. Belediye Meclisi&[#]8217;ndeki değerli arkadaşlarım ve belediye personeline, aynı zamanda yaptığımız çalışmaları ilgi ile izleyen, fikirlerini beyan eden hatta şikayetlerini dahi söyleyenlere bütün herkese buradan sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bildiğiniz gibi dilekler, şikayetler Beyaz Masa&[#]8217;mız sayesinde yerinde ulaşmaya başladı. Kurumlaşma anlamında kısa zamanda mesafeler kat ettik. Çaycuma&[#]8217;mıza hizmetleri artırarak devam ettirmek istiyoruz. Başarılı olarak çalışıyoruz.&[#]8221;

Başkan Kantarcı&[#]8217;nın açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 3&[#]8217;üncü maddesinde Belediye Meclisi&[#]8217;nin 7 Mayıs 2014 tarih ve 37 sayılı kararında minibüs alımı olarak belirtilen işin ve/veya çok amaçlı otomobil alımı olarak değiştirilmesinin görüşülmesi görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

YENİ TÖRENSEL CENAZE ARACI ALINACAK

Gündemin 4&[#]8217;üncü maddesi olan defin hizmetlerinde kullanılmak üzere cenaze aracı alımı işi görüşüldü. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Kantarcı, &[#]8220;Belediyemizin defin hizmetleri dolayısıyla cenaze aracı alınması var. Ben seçim döneminde dile getirmiştim, aslında modern anlamda bir cenaze aracımız var. Cenaze hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve bir tane aracımız olmasına rağmen başka bir cenaze hizmeti çıkınca gönderemiyoruz. Onun için bir zorluk var. Uzun tip değil törensel ve modern bir cenaze aracının alınması görüşünü dile getirdik&[#]8221; dedi. Konu oy birliğiyle kabul edildi.

SEKA ÇAY BAHÇESİ&[#]8217;Nİ BELEDİYE İŞLETECEK

Gündemin 5&[#]8217;inci maddesindeki Belediye Sosyal Tesisleri bünyesinde bulunan çay bahçesinin belediye tarafından işletilmesi konusu görüşüldü. Başkan Kantarcı, konu hakkında, &[#]8220;Geçen yıl ihaleye çıktı, bir firma aldı. Geçen yılkinin aksine bu yıl düşük fiyat teklifi verildi. Bizde ihaleyi iptal etme durumunda kaldık. Yaz mevsimi yaklaştıkça buranın zorunlu olarak işletilmesi konusunda halktan talep geldi. Gelen talebinde haklı görünce ister istemez biz de belediye olarak işletmek üzere bir karar alınması uygun gördük. Dolayısıyla bir çay bahçesini işletmek demek, vergi ile ilgili olarak da yükümlülükler de getirmektedir. Çay bahçesinin belediye olarak çalıştırılmasını ve işletilmesini düşünüyoruz. Burayı sezonluk değil, yıl boyu olarak halkımıza işletmek istiyoruz&[#]8221; dedi. Madde oy çoğunluğuyla kabul edildi.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASININ YERİ KESİNLEŞTİ

Hizmet binası olarak kullanılacak yer ile ilgili olarak yapılan ankete ait sonuçların görüşüldü. Belediyenin internet üzerinden yaptırdığı anket ve sandık bazında yaptırdığı anket sonuçları meclis üyeleri tarafından değerlendirildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Kantarcı, &[#]8220;Belediye hizmet binasıyla ilgili olarak seçim öncesi ve seçim sonrasında Çaycuma&[#]8217;yı işgal eden bir konudur. Bizimde Çaycuma halkına yeni bir belediye binası kazandırmak konusunda bir vaadimiz vardır. Öncelikle belediye binası yapımında dikkat edilecek konu belediyenin potansiyel anlamda elinde bulunan ve değerlendirilmesine yönelik yapılar olmuştur. Bu konuyla ilgili olarak ilk olarak internette bir anket yaptık. 4 seçenek sunduk. Bunlardan bir tanesi rahmetli Metin Yurtbay tarafından yapılan Paşa Center&[#]8217;in karşısında olan ve iskelet halinde bekleyen yapı, bir diğeri Seka Sosyal Tesisleri içerisinde olan sosyal binanın restore edilmesi, diğer üçüncü seçenek görev yaptığımız ve çalıştığımız bina ve vatandaşlarımıza önerdiğiniz yeni bir yere yeni bir bina seçeneği sunduk. İnternette yapılan ankette sonuç Paşa Center&[#]8217;in karşısında bulunan bina ile sosyal bina olarak çıktı. Bununla yetinmedik bir oy sandığı yaptık ve vatandaşlarımızın isimlerini alarak herkese oy kullandırdık. Neticede 2 bin 819 oy kullanıldı. İnternet ortamında 674 kişiden yüzde 41,8&[#]8217;i Paşa Center&[#]8217;in karşısında olan bina, yüzde 37,8&[#]8217;si ise sosyal bina, yüzde 10 yeni alana yeni bir bina, yüzde 9,8 ise mevcut bina olarak çıktı. Sandıktan çıkan 2 bin 819 oydan bin 667&[#]8217;si, yani yüzde 60&[#]8217;i iskelet halinde olan bina, yüzde 18 mevcut bina, yüzde 18 SEKA Sosyal bina, yüzde 4 ise yeni alana yeni bir bina olarak çıktı. Bu bina yıllardır konuşulan ve Çaycuma&[#]8217;nın gündeminde olan bir konudur. Sizler de özgür iradenizle grup kararı almadan bu konuyu değerlendirip seçiminizi yapmalısınız&[#]8221; dedi.

Grup kararı alınmadan yapılan gizli oylama, açık tasnifte Paşa Center&[#]8217;in karşısındaki atıl bina 11 oy, SEKA Sosyal bina 4 oy, yeni yere yeni bina 1 oy çıktı. Belediye Meclisi&[#]8217;nin kararıyla Paşa Center&[#]8217;in karşısındaki atıl bina yeni hizmet binası olarak kabul edildi. Anket sonuçlarıyla örtüşen Belediye Meclisi&[#]8217;ndeki seçim sonucu alkışlandı.

Belediye norm kadro cetveline 2 adet mühendis, 2 adet tekniker, 1 adet hemşire ve 1 adet psikolog kadrosu ihdası görüşüldü. Konuyla ilgili Başkan Kantarcı, &[#]8220;Belediyemizin kurumlaşması için kadrolara ihtiyacımız var. Bu kadroların tamamını hemen şimdi doldurmak söz konusu olmamakla beraber 2 adet mühendis, 2 adet tekniker ve 1 adet hemşire ile 1 adet psikolog kadrosu ihtisas etmek istiyoruz&[#]8221; dedi. Konu oy birliğiyle kabul edildi.

Teşekkülüne çalışılan bandonun her türlü ihtiyacının karşılanabilmesi için belediye bünyesi altında faaliyet göstermesinin görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Haziran ayı Meclisinde Plan Bütçe Komisyonu&[#]8217;na havale edilen işler, Türlü İşler Komisyonu&[#]8217;na havale edilen işler ve İmar Komisyonu&[#]8217;na havale edilen işler ile ilgili olarak komisyondan gelen konular görüşüldü.

Meclis toplantısı, dilek ve temenniler ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi