beldesindeki 100’üncü Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nün Zonguldak İl Özel İdaresi’ne ait yüzde 45’lik hissesinin satış ihalesi, 9 milyon 100 bin TL’yle en yüksek teklifi veren 100’üncü Yıl Vakfı’nda kalmıştı. Ancak Vakıf yeterli parayı bulamadığı için sözleşmeyi imzalayamadı.

Bugün yapılan İl Genel Meclisi Toplantısı’nda Genel Sekreter Recep Demirtaş, ihalenin son durumu hakkında açıklama yaptı.

“VAKIF BU PARAYI TEMİN EDEMEYECEĞİNİ BELİRTTİ”

Demirtaş, ihaleyle ilgili tebligatın Vakfa yapıldığını belirterek, “100’üncü Yıl Vakfı bize vermiş olduğu dilekçede bu parayı temin edemeyeceğini, o yüzden sözleşmeyi imzalamak istemediğini ifade etti. Yine yasa gereği en uygun teklifi veren Murtaza Akyol’u davet ettik. Ona da tebligat yaptık. Onlar da ortaklarıyla beraber görüşme yapacaklarını, yasal süreyi bekleyeceklerini söyledi. Eğer Murtaza Akyol ile de sözleşme imzalanmazsa, Vali Bey ile toplantı yapıp konuyu yeniden değerlendireceğiz” diye konuştu.

100’üncü Yıl Tesisleri’nin açık arttırma ihalesinde EPA Ceylan Hizmet Alım; 851bin TL, Zafer Fidanboy; 1 milyon 300 bin TL, GÜNNAK Turizm; 1 milyon 300 bin TL, Murtaza Akyol; 9 milyon TL, 100’üncü Yıl Vakfı ise 9 milyon 100 bin TL teklif vermişti.

İhaleyi alacak firmanın, tesisin yaklaşık 1 milyon 800 bin liralık borcunu da üstlenmesi gerekiyor.

Editör: Pusula Gazetesi