Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan´ın ´Rant kavgası´ sözlerine karşılık olarak; "Dışarıdakilerin bu söylemlerde bulunmaları haddine değildir" şeklinde yanıt verdi. ´Ak Parti iktidarının başarısını hazmedemiyorlar´ diyen Başkan Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:
"Mustafa Korkutan´ın muhalefet partisi il başkanı olması nedeniyle olaylara hep eksi tarafından, bardağın boş tarafından bakarak yorumlama yapıyor. Ben şimdiye kadar Mustafa Korkutan´ın ya da muhalefet partililerin il başkanları için hiçbir zaman iktidar partisinin hayata geçirdiği projeleri tebrik ettiklerini duymadım. Bugünde Ak Parti iktidarında yapılanları eleştirmekle kalmaktadırlar.
Oysa kendi dönemlerini hiç düşünmeden bugün Ak Parti döneminde yapılan icraatların eksiklerini kamuoyuyla paylaşma aşamasındalar. Konuşmalarının içinde hastaneler olsun, tersaneler olsun, ERDEMİR olsun yada bazı kurum ve kuruluşlarda olsun faaliyetleri ile ilgili, işçi çıkartmalarıyla ilgili bir takım geçici olan sorunları bugün gündeme taşıyorlar.
Oysa bu bahsedilen konular kendi dönemlerinde hiçbir tanesi yapılmamıştı. Mesela tersaneleri eleştiriyorlar. Peki, neden kendi dönemlerinde böyle bir projeyi hayata geçirip 3 bin 5 bin kişinin istihdam etmesine katkı sağlamadılar. Bugün tersaneler bölgesinde 5 bine yakın insanımız çalışıyordu. Ekonomik kriz nedeniyle geçici bir süre işçi çıkartmış olabilirler. Ama dünya genelinde büyük şirketler bile bugün işçi çıkartıyorlar. Önümüzdeki günlerde her şey eski haline dönecektir.
Doğruya doğru,
eğriye eğri diyemiyorlar
ERDEMİR´de özelleşen bir kurumdur. Onun kararları hiçbir zaman hükümeti bağlamaz. İşletmecilik anlayışıyla ticaretini sürdürmektir. Ücretlerde indirim yapılması çok şık değil ama kendi yatırımlarını düşünerek bir takım yaptırımlara gitmiş olabilir.
Filyos ve havaalanını eleştiriyorlar. Bu konular onların döneminde hiç konuşulmuyordu ve gündemlerinde yoktu. Ama bugün havaalanımızın bir takım çalışmaları bitmiş ve ufak tefek sorunları kalmış durumda. Önümüzdeki günlerde de faaliyete geçecek.
İşte hep bunları eleştirerek siyaset yapıyorlar. Onun için başarıya ulaşamıyorlar. Doğruya doğru eğriye eğri diyemiyorlar. Bazı şeyleri ve Ak Parti iktidarının başarısını hazmedemiyorlar. Söylediklerini saygıyla karşılıyoruz. Ama gerçekleri söylemedikleri sürece insanlarımız onların sözlerine itibar etmeyecektir.
Asla çıkar ve
rant kavgası yoktur
Kongre sürecimizi eleştiriyorlar ve zannediyorum ki bizim sürecimizi kendi süreçleri gibi zannediyorlar. Bizim dönemimizde yapılan kongrelerin hiçbir tanesinde kavga, gürültü, çatışma olmamıştır.
Herkes demokratik kurallar içerisinde görüşünü eleştirilerini yapacaktır. Zaman zaman dozajını aşan konuşmalar yapılmış olabilir. Ama biz mevcut il başkanı sıfatıyla asla seviyeyi düşürmedik. Rant kavgası koltuk kavgası yapanlar bellidir. Yıllardır bu siyasetin içerisinde kalmış ve ille de ben anlayışı içerisinde siyaset yapanlar kamuoyunda bellidir. Bunlar doğru şeyler değildir. Her dönem bir yarışa girildiğinde bir takım eleştiriler, belden aşağı söylemler olmuştur. Olmaması gerekiyor. Ama dışarıdaki arkadaşların bu söylemlerde bulunmaları haddine değildir. Biz kendi içerimizde birlik beraberlikle bunları çözeriz. Asla çıkar ve rant kavgası yoktur. Herkes Ak Partiye bir şeyler kazandırma mücadelesi içerisindedir. Dışarıdaki arkadaşların parti içerisindeki yarışa müdahale etmeleri şık değil. Yapılan eleştiriler kesinlikle doğru da değildir. Zonguldak´ta hizmet anlamında bir sürü mesafe kaydedilmiştir.
TTK´ya 5 bin işçi alınması demek Zonguldak ekonomisine katkı sağlamıştır. Bu yeterli mi? Elbette ki değildir. Amacımız kurumun çalışan sayısını daha da arttırmaktır. Bunları kimse göz ardı etmemelidir. Geçmişte hep TTK üzerinde politika yapılırdı ama bugün hiçbir şey söyleyemiyorlar. Çünkü Ak Parti iktidarı TTK´ya sahip çıkmıştır. Ak Parti iktidarının Zonguldak´a ne verdiğini halkımız görüyor."
Gündemde kalmayı
hedefliyorlar
Ak Parti İl Başkanı Uçar, MHP İl Başkanı Korkutan&[#]8217;ın &[#]8216;rant kavgası&[#]8217; sözlerinin gündemde kalmak için söylenmiş bir söz olduğunu belirterek; "Kendileri boşlar, bir şey yok o yüzden böyle konuşuyorlar. Bir şey üretip yapamıyorlar. Zonguldak ilinde bir tane beldemiz de bile belediyeleri yok.
Bir beldemize yakındılar ve baskıyla, itirazla bir takım şeylerle alalım diye uğraştılar ama onu da başaramadılar.
Zonguldak´ta hiçbir şeyde imzaları ve başarıları yok. Zaten Zonguldak´ta da yoklar. Olmadıkları için de iktidar partisini eleştirerek gündemde kalmayı hedefliyorlar. Açıkçası bunların söylediklerine çok itibar eden de yok. İtibar edilseydi Zonguldak´ta yerel seçimlerde başarılı olurlardı. Belediye Başkan Adayları ´kesinlikle seçimi alacağız, birinci partiyiz´ gibi bir takım sloganlarla çıktı. Ama aldıkları oy belli. Bu anlamda seçmenlerimiz ona gereken cevabı vermiştir" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi