İstanbul´dan ailesiyle birlikte Ereğli´deki yakınlarının yanına tatile giden Recep Onay, iddiaya göre, yeni tanıştığı 3 arkadaşı ile Ömerli Mahallesi Kavucaktaşı mevkiindeki Erdemir Baraj Gölü´ne gitti. Recep Onay, kıyıdaki kaya parçasının üzerinden göle atladı. Kısa süre sonra çırpınmaya başlayan Onay, suda kayboldu. Arkadaşlarının telefonla haber vermesi üzerine gelen 2 genç, göle girip dipteki Recep Onay´ı sudan çıkardı. Onay, 112 Acil Servis ekibi tarafından ilçedeki özel hastaneye götürüldü, ancak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ölüm haberi üzerine hastaneye gelen çocuğun yakınları sinir krizi geçirdi.

Göl kenarında inceleme yapan jandarma ekiplerine olayı anlatan 3 çocuk gözyaşlarına boğuldu. Çocuklardan birisi, "Biz ismini bile bilmiyoruz. ´Sizinle gelebilir miyim? Ben İstanbul´da çok iyi yüzerim´ dedi. Biz kimseye bir şey yapmadık" diye konuştu.

Jandarma çocukları ve Onay´ın gölden çıkaran iki genci ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Editör: Pusula Gazetesi