Geçen ay evinde düşüp kalçasını incitmesi nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Turcan Doruköz´de daha sonra bağırsak patlaması tespiti yapıldı. Ardından iki hafta daha hastanede tedavi gören Turcan Doruköz kurtulamadı ve pazartesi akşamı hayatını kaybetti. Turcan Doruköz için dün, Gelsenkirchen kentinde bulunan Milli Görüş Camii´nde öğlen namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında Turcan Doruköz´ün Ağabeyi Gündüz Doruköz ve yeğeni Hilal Doruköz, on yıl görev yaptığı Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği´nin başkanı Necmiye Öztürk, yönetim kurulu arkadaşları, çok sayıda dernek üyesi, Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD) Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş ve kalabalık bir cemaat hazır bulundu.

Cenaze namazının kılındığı camiye akın eden Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği yönetici ve üyeleri, ölümüyle Gelsenkirchen´i yasa boğan Turcan Doruköz için göz yaşı döktü. Cenaze namazının ardından adeta göz yaşlarına boğulan Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği´nin yöneticileri ve üyeleri, bir birlerine sarılarak acılarını paylaştı.

ENGEL TANIMADI AMA...

1981 yılında geçirdiği bir kaza sonrası tekerlekli sandalyeye bağımlı kalmasına aldırmayan ve Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği´nin kuruluşunda görev alan Turcan Doruköz, on yıl boyunca görev yaptığı dernekte en çalışkan insan olarak seviliyordu. Tekerlekli sandalyesinin üzerinde derneğin her faaliyetinde bulunmaktan geri kalmayan Turcan Doruköz, güler yüzü ve neşeli tavırlarıyla da dikkat çekiyordu. Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği´nin geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirdiği ´Eğitime Katkı Gecesi´nde dernek başkanı Necmiye Öztürk, başarılı çalışmasından dolayı Turcan Doruköz´e, bir çiçek ve plaket taktim ederek teşekkür etmişti.

Zonguldak´TA TOPRAĞA VERİLECEK

Cenaze namazının ardından uçakla Türkiye´ye gönderilen Turcan Doruköz´ün cenazesi, memleketi olan Zonguldak´ın Devrek ilçesinde toprağa verilecek.

Editör: Pusula Gazetesi