Zonguldak Vali Yardımcısı Vekili ve Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in de yer aldığı Türk heyetinde, BAKKA&[#]8217;yı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar temsil etti.

3 günlük program kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, Stockholm Kent Meclisi Trafik Yönetimi ve Atık Şube Müdürü Nils Lundkvist ile bir araya gelen heyet, İskandinavya ülkelerinde faaliyet gösteren enerji şirketleri ile de çeşitli görüşmelerde bulundu, tesis ziyaretleri gerçekleştirdi. Enerji ve bölgesel ısıtma alanında dünyanın önde gelen şirketleri ile Zonguldak özelinde uygulanabilecek projeler ve atılması mümkün olabilecek adımlar hakkında istişarede bulunan heyet, program kapsamındaki temaslarını tamamlayarak yurda dönüş yaptı.

Ziyaret kapsamında, Zonguldak Yatırım Destek Ofisi faaliyetleri ve özellikle katı atık bertarafı ve atıklardan enerji ve ısı üretimi ile ilgili olarak Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirilmesi muhtemel yatırımlarda uygulanabilecek teşvik ve devlet destekleri hakkında İsveçli muhataplara bilgilendirmede bulunuldu.
Editör: Pusula Gazetesi