İddiaya göre, kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişi, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi Müdürlüğüne ait kuyu sahasında Vakıfbank´a ait ATM cihazını kaynakla açmaya çalıştı. Kaynaktan çıkan kıvılcımların, kabloları tutuşturması üzerine paniğe kapılan kişiler, olay yerinden kaçtı.
Bu arada, ATM´ye para çekmeye gelen bir kişinin, cihazdan duman çıktığını Kozlu Polis Merkezi´ne bildirmesi üzerine ekipler, olay yerine geldi.
Polis Ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı, Kozlu Belediyesi İtfaiye´sine durumu bildirdi. İtfaiye ekibinin ATM cihazı ve çevresindeki çalışmasının ardından il emniyet müdürlüğü ekibi inceleme başlattı.
Bu arada, olay yerine gelen banka yetkilileri, ATM cihazındaki para kasalarını levye ve çekiçle açmaya çalıştı. Yetkililer, kabloların yanmasından dolayı güçlükle açtıkları kasalardaki 50 ve 100 liralık banknotları zarflara koydu. Banknotların da bir kısmının yanmış olduğu görüldü.
Öte yandan, asayiş şube ekipleri, Ereğli ilçesi emniyet müdürlüğü ekiplerinin içinde 3 kişi bulunan bir aracı çevirdiklerini bildirmesi üzerine bir görgü tanığı ile birlikte ilçeye hareket etti.
Editör: Pusula Gazetesi