Önemli bir varlık gösteremediği halde Zonguldak Belediye Başkan Adayı olabilmek için Kent Konseyi Başkanlığı’nı bırakmak istemeyen Yesari Sezgin’e, “Kentini değil, kendini düşündün. Bir daha aday olma. Zonguldak’ın önünü tıkama” çağrısı yapıyoruz.

AK Parti’den Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı olan, ancak beklediği ilgiyi göremeyen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İnşaat Emlak Dairesi Şube Müdürü Yesari Sezgin, AK Parti tarafından da Daire Başkanlığı ile ödüllendirilmeyi bekliyor. Yesari Sezgin’e, “Çalıştığın kuruma ne verdin ki, Zonguldak´a vereceksin? Kent Konseyi’ni daha fazla kullanma. Siyasi rant aracı yapma” çağrımızı yineliyoruz.

Zonguldak dışında pek çok kentte Kent Konseyleri aktif çalışmalara katılarak, toplum çıkarları adına önemli projeler sundu, önemli çalışmalara imza attı. Belediyeleri denetleyerek, halkın taleplerinin gerçekleşmesi için konseyin yaptırım gücünü kullandı. Sorunların Belediye Meclislerinde tartışılmasını sağladı. Sezgin’in başında olduğu Zonguldak Kent Konseyi ise, salon toplantılarının dışına çıkamadı, dinamik bir yapıya kavuşamadı.

Editör: Pusula Gazetesi