Türkiye genelinde paralel yapıya yönelik soruşturmalarla birlikte Ankara Anayasal Suçlar Bürosu tarafından yürütülen ana soruşturmada, ´Paralel Devlet Yapılanması´nın şeması çıkartıldı. Örgüt şemasının bir numarasında Fethullah Gülen´in olduğu öğrenildi. Onun altında ise 7 kişilik beyin takımı, bunların altında da kurum imamlarının yer aldığı kaydedildi.

Savcılık, şemadaki isimler ve görevlendirmelere yönelik tespitler için adli birimler, bakanlıklar, MİT, Genelkurmay, Jandarma, Emniyet, MASAK, SGK, BDDK, SPK ve TMSF dahil üst kurumlarla irtibata geçilmesi talimatı verdi. Tüm soruşturmaların savcılığa gönderilmesi istendi.

Soruşturma kapsamında Zonguldak´tan kimlerin adının dosyada yer aldığı ise şimdilik bilinmiyor. Bilinen tek gerçek ise Gülen Cemaatine karşı duruşuyla bilinen Emniyet Müdürü Osman Ak´ın Zonguldak´a atanması. Zonguldak´taki cemaate yakın isimler Osman Ak´ın göreve getirilmesinden büyük rahatsızlık duydular.

Soruşturmanın ana çatısını ise Başbakanlık ofislerinde bulunan böcekler, MİT krizi ve sonrasında gelen 17-25 Aralık operasyonları oluşturacak.

Editör: Pusula Gazetesi