Kaybettiği 4 bin 600 TL’sinin peşine düştü

Zonguldak Belediyesi’nden “Bir miktar para bulunmuştur” anonsu üzerine parasını kaybeden vatandaşlar, Zabıta Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Başvuru yapanlardan birisi de, özel bir sağlık kuruluşunda çalışan Sultan Sönmez’di. Sönmez, Pazar günü kaybettiği 4 bin 600 TL’yi bulma ümidiyle Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne koştu.
Zabıta memurlarına derdini anlatan Sultan Sönmez, cebinde 5 kuruş parası kalmadığını belirterek, mağduriyetini dile getirdi. Sönmez, “Pazar günü saat 14.30 sıralarında bir işyerinin önünde düşürdüm. Orada bir müşteri cüzdanımı yerde görmüş. Almamış, ama ‘şahitlik de yapamam’ dedi. Polise haber verdim, kamera kayıtlarını incelemeye aldılar. Cüzdanın içinde maaşım da dahil olmak üzere 4 bin 600 TL, kredi kartları ve telefon kartım vardı” dedi.
Zabıta memuru ise, kendilerine getirilen paranın o kadar yüksek olmadığını belirterek, “Bize gelen para cüzdanda gelmedi. Açık olarak geldi. Bulunan para sizin dediğiniz yerde bulunmamış. Tutanağı bizde mevcut... Bize getirilen para 100-1000 TL arasında” diye açıklama yaptı. Zabıta memuru, kadın için tutanak hazırlayarak, bir gelişme olduğunda haber vereceğini söyledi.
Zabıta memuru, parayı bulan ya da kaybedenler hakkında titizlikle tutanak tuttuklarını, nerede, ne zaman ve ne kadar para bulduğunu not aldıklarını söyledi. Zabıtaya anonslar üzerine gelen vatandaşlara da, birkaç soru yönelttiklerini belirten zabıta memuru, “Vatandaşa ne kadar para kaybettiğini ve nerede düşürdüğünü soruyoruz. Sonra da önce aldığımız tutanaklarla karşılaştırıyoruz. Üç kağıtçılar var, onun için titiz çalışıyoruz. Birinin parasını bir başkasına verirsek olmaz, bu iş yanlışlık kabul etmez” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi