Zonguldak’ın yıllardır bitmek bilmeyen trafiğinin arasında sıkışan ambulansların imdadına nihayet motosiklet ambulansı yetişti. Uzun süredir hizmet vermesi beklenen motosiklet ambulansı hava şartları uygun olduğu sürece Pazartesi gününden itibaren 24 saat hizmet verecek.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlık Acil Sağlık Hizmetler (112) Başhekimliği hizmetinde kullanılmak üzere motosiklet ambulansı hizmete giriyor. Pazartesi hizmet vermeye başlayacak olan motosiklet ambulansında 1 doktor ve 1 ATT görev alacak.
Pratisyen Hekim İzlem Gökçe Korkmaz ve ATT Aydın Arslan, gördükleri 1 haftalık eğitimin ardından bundan sonra motosiklet ambulansı ile giderek ilk müdahaleyi yapacaklar.
Uzun süredir hizmet vermesi beklenen ve bu konuda birçok eleştirilere maruz kalan İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, motosiklet ambulansının hizmet vermesi için tüm sıkıntıları ortadan kaldırdıklarını söyledi.
Zonguldak trafiğinin yoğunluğundan ambulansların ilk müdahalede geç kalması olasılığının yüksek olmasından dolayı bundan sonra Zonguldak Merkezde ilk müdahaleye motosiklet ambulansının gidecek.
Motosiklet ambulansıyla ilgili Pusula’ya bilgi veren İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, şunları söyledi: “Motosiklet Ambulans hazır hale getirilip, ekip eğitimi için Sağlık Bakanlığı ile görüşülerek 1 doktor ve 1 ATT’den oluşan ekibimiz Antalya’da 1 hafta eğitim almaları sağlanmıştır. 112 Başhekimliğimiz filosuna dahil edilmiştir. Hava şartları müsait olduğu sürece il merkezinde aktif olarak görev yapacaktır. Pazartesi gününden itibaren aktif olarak görev yapacaktır.”
Editör: Pusula Gazetesi