Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması Bölge Finali 9 ilin katılımıyla Sinop&[#]8217;ta gerçekleştirildi. 21 Mayıs 2009 tarihinde yapılan yarışmaya Sinop, Ordu, Kastamonu, Karabük, Bartın, Samsun, Gümüşhane, Giresun ve Zonguldak ili yarışmacıları katıldı. Bölge finaline katılmak üzere 40 kişilik çiftçi ve teknik eleman Zonguldak´tan hareket etti. Sinop ilinin yoğun şekilde bizler için hazırlamış olduğu gezide 1. gün denizden Sinop turu, Sinop cezaevi gezisi, Sinop yarım ada turu, 2. gün İnceburun gezisi, Hamsilos Koyu gezisi ve Akliman Mesire yeri gezisi yapıldı. Bölge Finali, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;yla başladı. Yarışma, Sinop İli tanıtım filmi gösterimi ardından yerel sanatçı eşliğinde folklor gösterisiyle devam etti.


Açılış konuşması, yarışmaya ev sahipliği yapan Sinop İl Tarım Müdürü Sıdık İpek ve Sinop Valisi M. Hakan Güvençer tarafından yapıldı.


Yarışmada, Ordu ilini temsilen yarışmaya katılan Süriye Başol ve Süriye Yılmaz birinci olurken, Kastamonu ilini temsilen yarışmaya katılan Nesrin Yavaş ve Gülay Yavaş ikinci, Zonguldak ilimizi temsilen Çaycuma´dan yarışmaya katılan Nevin Duran ve Zuhal Şık ise üçüncü olmaya hak kazandılar. Sinop Bölge Finali birincisi olan Ordu ili yarışmacıları Haziran 2009 tarihinde Muş ilinde yapılacak olan Türkiye finaline katılacaklar.


Yarışmada birinci olan Ordu ili yarışmacılarına; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı&[#]8217;nca bin 500 TL, ikinci olan Kastamonu yarışmacılarına bin TL, üçüncü olan Zonguldak İli yarışmacılarına da 750 TL para ödülü verildi.


Sinop İl Tarım Müdürlüğü&[#]8217;nce bütün yarışmacılara günün anısına Sinop iline özgü yöresel ürünlerden oluşan birer hediye sepeti armağan edildi.

Editör: Pusula Gazetesi