ZONGULDAK´ta etkili olan fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu, elektrik ve telefon kablolarını kopardı.

Gece yağmurla birlikte etkili olan fırtına kent sakinlerine zor anlar yaşattı. Fırtına nedeniyle Yayla, Tepebaşı, Mithatpaşa ve Bahçelievler Mahallelerinde bazı ağaçlar kökünden sökülerek devrildi, bazı ağaçların da dalları kırıldı. Yollara devrilen ağaçlar şehiriçi ulaşımı aksattı. Belediye ekipleri ağaçları iş makineleriyle kaldırarak ulaşımı sağlamaya çalıştı.

Belediye İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım´ın Mithatpaşa Mahallesi Rüzgarlımeşe Caddesi´ndeki 2 katlı evinin çatısı da fırtına nedeniyle uçtu. Çatının etrafa dağılan parçaları, Yıldırım´ın komşusu Ferhat Papila´nın park halindeki iki otomobilinin üzerine düşerek hasar görmesine yol açtı. Ferhat Papila, evinin penceresini kapatmak isterken çatının havalandığını gördüğünü belirterek, "Çatı 6 metre havalandı ve bu tarafa doğru uçtu. Ürkütücü bir havaydı. Araçlarımız hasar gördü" dedi.

Fırtına nedeniyle bazı mahallelerde elektrik ve telefon kabloları da koptu. Geceden itibaren bazı mahallelere elektrik verilemedi. Bazı yerlerde telefon hatları da kesildi.

Fırtına, Ereğli İlçesi´nde de etkili oldu. Süleymanlar Mahallesi Razi Deniz Sokak´taki Şen Evler Sitesi´ne ait 2 apartmanın çatısı yola uçtu. Çatıdan kopan parçalar, park halindeki 3 araca zarar verdi. İlçede fırtına nedeniyle ağaçlar da devrildi. Belediye ekipleri devrilen ağaçları ve yola uçan çatıların parçalarını toplayarak temizlik çalışması yaptı.

Editör: Pusula Gazetesi