TTK Memurlar Derneği Lokali’nin hazine arazisine üç katlı bina çıkması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zonguldak’ta hep yapanın yanında kar kaldı. Valiliğin, Belediyenin, Adliye’nin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün gözü önünde cereyan eden bu kanunsuzluk durdurulmazsa, Zonguldak’ta her kafasına esen kaçak bina yapar, hazine arazisini işgal eder.

Zonguldak sahillerindeki TTK Memurlar Derneği Lokali benzeri kafeler de Zonguldak Belediyesi’nin işi “idare” etmesi yüzünden yıkılamadı. Ve şöyle bir algı oluştu: “Devletin gücü garibana yetiyor.” Böyle olmadığı gösterilmeli. Zonguldak Belediyesi, bu binaları yıkamaz. Ama bu memlekette kanun, nizam ve devlet varsa, TTK Memurlar Derneği Lokali yıkılmalı. Yıkılmalı ki, “devletin malı deniz, yemeyen domuz” sözü gerçek olmasın.

TTK Memurlar Derneği Lokali’nin “düğün salonu ruhsatı” da yok. Orada yaşanabilecek bir faciadan kim sorumlu olacak? Arsa hazinenin. Bina kaçak. Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü bu konuyla ilgilenmeli. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün girişimi oldu mu? Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kararları neden uygulanmıyor? Devlet, Sami Aydın’dan korkuyor mu?

Editör: Pusula Gazetesi