Avukat Süleyman Caner Pusula’da yayınlanan haberin ardından yaptığı yazılı açıklamada Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısında Ali Bektaş’ın Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan ve kendisiyle ilgili açıklamalara yanıt verdi.

İşte o açıklama;

“Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanlığı’nca düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş tarafından basına kapalı olarak yapılan konuşma esnasında şahsımdan bahsedilmek suretiyle; Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın ağzından çıkmış gibi kendisine hitaben, ‘Senin TTK Genel Müdürü olmana Köksal Toptan sıcak bakmıyor, Hamdi Başkan ile birliktesin diye’ cümle sarfedilmiştir. Ben Sayın Milletvekilimin sözcüsü olmadığım gibi onun adına da konuşma hakkına sahip değilim.

Ali Bektaş şahsıma birden fazla telefon açarak, TTK Genel Müdürü olma isteğini iletmiş, bu yönde Köksal Bey ile de görüştüğünü, sonuç alamadığını beyan etmiştir. Tarafımdan bu husus Köksal Toptan Bey’e de sorulmuş, fakat olumlu veya olumsuz bir cevap alınmamıştır.

Ali Bektaş’ın kendisiyle yaptığım en son telefon görüşmesinde bu husus tekrar gündeme gelince, partili olmam nedeniyle acizane kendi görüş ve kanaatimi telefonda bildirdim.

Kendisine zikrettiğim husus kesinlikle ve kesinlikle şahsıma ait kanaatimdir. Köksal Toptan Milletvekilimizden, bu türde bir beyan duymadım ve ortada konuşulan böyle bir ifade olmadığından aktarma yapmamda fiilen mümkün değildir.

Saygılarımla.

Av. Süleyman CANER"

Editör: Pusula Gazetesi