Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan, Ak Parti ve CHP yönetimi için ağır konuştu. Emirgan Otel´de İl Divan Kurulu Toplantısı´nda il ve ilçe kongreleriyle ilgili hazırlık çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayan Korkutan, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin yanı sıra Ak Parti eski İl Başkanı Celil Uzun ve mevcut İl Başkanı Hamdi Uçar hakkında da eleştirilerde bulundu. TBMM Meclis Başkanı Köksal Toptan ve milletvekillerinin Zonguldak için hiçbir yatırım yapmadıklarını belirten Korkutan; "Ak Parti açıkça para ve rant kavgasının içeni düşmüş durumda. Kendi içlerinde ne kavgaları varsa görsünler. Zonguldak´ın da midesini bulandırmasınlar" dedi.


´Toptan acı gerçeği itiraf etti´


TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın krizi bahane ederek Zonguldak´a yatırım yapılmayacağı acı gerçeğini açıkladığını belirten Korkutan; "29 Mart Yerel Seçimleri&[#]8217;nden sonra Ak Parti iktidarı Zonguldak´ın sorunlarıyla ilgilenebilecek bir icraatı ortaya koymuş değil. Esnaf odaları ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin vermiş olduğu bilgilere göre Zonguldak bu iktidar döneminde Avrupa Birliği fonlarından yararlanan bir vilayet konumunda değil. İlimizde özel şirketler dahi sıkıntı çeker vaziyette. Hastanelerde temizlik, güvenlik ve yemek işleri yapan firmalar işçi çıkarmaya başlamış. Ödenek alamamaları nedeniyle gerekli işleri devlete sunamaz hale gelmişler. Ereğli tersanelerinde son bir yıl içerisinde Zonguldak genelinde 3 bin kişi işsiz kalmış. Erdemir 137 milyon lira zarar etmiş. Bunun sonucunda işçi sendikaları ve işveren anlaşmaları sonucunda işçiye yüzde 35 maaş indirimine gidilmiştir. Ak Parti iktidarı bunların sonucunda altı yılı aşan iktidar dönemi içerisinde Zonguldak´ta şehrin önünü açacak projelere imza atamamıştır. Acil eylem planı içerisinde saymış olduğu yollar Beycuma yol ayrımına kadar halen tek şerit halindedir. Limanın büyüyeceği bu iktidar döneminde vaat edilmişti. Projenin hazır olduğu ve iktidarın ikinci senesinde mutlaka inşaatın başlanacağı söylenmişti. Altı ay geçti limanda bir tren feri projesinden başka hiçbir icraat işleme konulmamıştır. Havaalanının üç yıldır TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından Nisan ayında açılacağı söylenmiştir. Her yıl tarih olarak Nisan ayı verilmektedir. Bu yılın Nisan´ı da geçti. Şimdi Haziran ayında açılacağı ümit edilmekte. Bu hayal Zonguldak halkına halen ümit ediyoruz geçitleriyle sürdürülmeye devam ediyor. Filyos projesine geldikleri ilk günden itibaren yatırımcı akacağını vaat ettiler. Bugün Filyos´ta deredeki dozer ve kepçelerin çalışması dışında hiçbir gelişme yok. Şimdi de, Sayın Meclis Başkanı ´Maalesef kriz etkiledi. Bu nedenle hiçbir yatırımcı firma Filyos´a gelmiyor´ diyerek acı gerçeği kendi ağzıyla itiraf etmiştir. Üniversitenin büyütüleceği söylenmişti. Bartın ve Karabük´te üniversiteler kurulmak suretiyle üniversitemiz bölünmüştür. Bu iktidar döneminde Lukoil Zonguldak´a geliyordu. Remo Kamyon Fabrikası kuruyordu. Silah fabrikası ve Türk Silahlı Kuvvetler tank Fabrikası kuruyordu. Ama maalesef bunların hiçbiri Kasım ayında 7 yılını dolduracak olan iktidar döneminde gerçekleştirilememiştir. Zonguldak hiçbir yatırımdan ve devlet yardımından yararlanamaz hale gelmiştir" dedi.


´Uzun, Uçar için


´servetini açıklasın´ diyor´


Ak Parti eski İl Başkanı Celil Uzun ve şimdi ki İl Başkanı Hamdi Uçar´ın koltuk ve rant kavgası yaptıklarını ifade eden Korkutan, şunları söyledi: "Bütün bunlar olurken Ak Parti iktidarı yerel yöneticileri ne yapmaktadır? Onlar koltuk kavgası yapmaktadır. Eski il Başkanı Sayın Celil Uzun şimdi ki İl Başkan Hamdi Uçar için ´Biz iktidar olduğumuzda ikinci el arabaya biniyordu. Şimdi servetini açıklasın´ diyor. Şimdi ki İl Başkanı da eski il başkanı için ´Servetine güvenip de benim karşıma çıkmasın´ diyor. Zonguldak´ı düşünen yok. Tamamen rant kavgasına girmiş durumdalar. Sayın Başbakan da il başkanları ve milletvekillerine tavsiyelerde bulunuyor. İhalelere giren kişileri yönetime almayın diye. Bu Ak Parti yönetimleri il ve ilçeler dahi baştan sona kadar ihalecilerle dolu değil mi? Bunları görmüyorlar mı? Eski il başkanının yönetiminde olup şimdi ki il başkanının yönetiminde devam edip ihalelere giren kişiler yok mu? Eski il başkanı veya şimdi ki il başkanı bunlara neden dur demiyor. Hadi bunlar koltuk kavgasına düştüler, kavga ediyorlar. Bu şehrin Meclis Başkanını da bu işin dışında tutalım. İki tane Ak Partili milletvekili var. Bunlar uyuyorlar mı? Kendilerinden neden bir ses çıkmıyor. Çıkmaz. Çünkü hepsi koltuk kavgasına düşmüş durumdadır. Bize göre Zonguldak´ın bunların elinden alabileceği icraat görülmemektedir. Ak Parti açıkça para ve rant kavgasının içeni düşmüş durumda. Hiç olmazsa bu pisliklerini basın huzurunda açıklamasınlar. Kendi içlerinde ne kavgaları varsa görsünler. Zonguldak´ın da midesini bulandırmasınlar."


´Tören ve kart milletvekilleri´


CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk´ü de eleştiren Korkutan; "İktidar bunları yaparken iki tane muhalefet milletvekili ne yapıyor. Bunlarda tören milletvekili, kart milletvekililer. Maaşları geldiği gün gidip karttan maaşlarını çekiyorlar. Zonguldak´la veya ülkemizle ilgili törenler olduğunda çelenk koymaya tören alanına geliyorlar. Başka bir icraatları ve muhalefetleri görünmüyor. Böylelikle işi ana muhalefet ve iktidar ikileminde ele alacak olursak Zonguldak´ta muhalefet boşluğu görülmektedir. İnşallah bu boşluğu da MHP çok kısa zamanda dolduracağını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi