Zonguldak´ta, polisin sokakta çakmak gazı çekerken yakalayıp bıraktığı 16 yaşındaki M.K., bir işyerinden aldığı yeni çakmak gazını gazeteye sarıp sokakta çekmeye devam etti.

Dün akşam saatlerinde kent merkezinde Nizam Caddesi´ndeki sokakta kaldırıma oturup çakmak gazı çeken çocuğu görenler polise haber verdi. Gelen polis ekibi, çakmakların doldurulmasında kullanılan gaz kutusunu alıp çocuğu evine gitmesi yönünde uyararak sokaktan uzaklaştırdı.

Çocuk, polisin gitmesinden sonra tekrar aynı sokağa döndü ve çöp kutusunda çakmak gazı aradı. Bulamayınca da sokağın ilerisindeki binanın duvarında bulunan telefon hattı kabininin arkasına daha önce koyduğu çakmak gazını aldı. Ancak kutu boş çıktı.

Bunun üzerine çocuk, ev eşyası satılan ucuzluk pazarından yeni bir çakmak gazı aldı. 16 yaşındaki çocuk, gazeteye sardığı kutudaki gazı Uzun Mehmet Caddesi´ndeki bankta oturarak çekmeye devam etti.

Adının M.K. olduğunu söyleyen çocuk, bağımlı olduğunu ve uzun süredir çakmak gazı çektiğini belirtti. Birçok kez polise yakalandığını belirten M.K., her seferinde yenisini alarak çekmeye devam ettiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi