Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciası nedeniyle 19 Mayıs’taki konseri ertelenen Grup Yorum, Muslu Belediyesi’nin organizasyonuyla Cumartesi akşamı Tepeköy’de muhteşem bir konser verdi. Konsere halk yoğun ilgi gösterirken, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman katılanlara teşekkür etti.

1991’deki Büyük Madenci Yürüyüşü’nde Zonguldak’a gelen Grup Yorum, bu sefer de şarkılarını madenciler için seslendirdi. Konserde en çok beğenilen performansı ise “Madenci” şarkısıydı. Yorum, diğer beğenilen “Büyü”, “Cemo”, “Dağlara Gel” şarkılarını da seslendirdi.

Muslu Belediye Başkanı Adıyaman, şehit madencileri saygıyla andığını belirterek “Zonguldak’ta yıllardan beri maden ocaklarında emeği sömürülüp de yaşamını yitiren, göçük altında kalan, grizuda yanan, hala yerin yüz metrelerce altında cesetleri bile çıkarılmamış olan tüm maden şehitlerimizin anısına bu konser etkinliğini düzenlemiş bulunuyoruz. Ve onların manevi huzurlarında bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Maden şehitleri ölümsüzdür. Ama biz bunu gerek Zonguldak halkı, gerekse Türk ulusu olarak hak etmediğimizi belirtmek istiyorum. Sorumluları göreve davet ediyorum. Bundan sonra hiçbir canın yanmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın yetim büyümesini istemiyoruz” diye konuştu.

GRUP YORUM MADENE İNDİ

Grup Yorum ekibi, konser öncesi madene indi. Grup Yorum üyelerine, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sevcan Özelli de eşlik etti. Adnan Akgün’ün daha önce maden mühendisi olarak çalıştığı DEKA Madencilik’e ait maden ocağına giren grup üyeleri, işçilerden büyük ilgi gördü. Ekibi, DEKA Madencilik ortaklarından Musa Demir ve Halit Demir karşıladı.

Editör: Pusula Gazetesi