Okuma Bayramı etkinlikleri kapsamında velilerine gösteriler hazırlayan 1/D sınıfı öğrencileri yoğun ilgi gördü. Her oyunlarında ayakta alkışlanan öğrenciler &[#]8216;Madencilik&[#]8217; oyunlarında ise madenciyi en iyi şekilde anlattı. Okulun tiyatro salonunda düzenlenen etkinlikte dekor gereği bir maden ocağından yüzleri kömür karası olarak çıkan madenciler, iş kazalarında yaralanan arkadaşlarını ocaktan çıkararak sahne önüne getirdi. Minik madenciler sektördeki çalışma zorluğunu en iyi şekilde ifade etti. Günümüze kadar bir çok madencinin hayatını kaybettiği kazaları da sergiledikleri oyunla anlatan öğrencilerin sahne performansları ustalara taş çıkarttı.
Veliler çocuklarının sergiledikleri oyunun son bölümünü de dikkat ile izledi. Meydana gelen göçükte hayatını kaybeden bir madenciyi canlandıran arkadaşını sırtında taşıyan minik madenci, rol arkadaşını sahne önüne getirerek bıraktı. Müzik eşliğinde ağlayan öğrenci, gözleri açık olan arkadaşının yüzünü eliyle örttü. Bir süre arkadaşının yüzünü okşayan madenci yanındaki diğer madenci kostümü giymiş arkadaşları ile birlikte yerde yatan arkadaşlarını alarak sahneden ayrıldı.
Sergilenen gösteride izleyenlere de mesajlar verildi. Elinden kömür bulaşmış ekmeğini hiç bırakmayan minik öğrenci, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Etkinlik, öğrencilerin ellerindeki Türk Bayrakları ile sahneye çıkıp 10. Yıl Marşı&[#]8217;nı söylemesi ile sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi