Zonguldak Merkez ve ilçelerde ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören toplam 105 bin 508 öğrenci, dün karne sevinci yaşadı. Fener İlkokulu’nda öğrencilere karneleri sınıflarda öğretmenleri tarafından verildi. Öğretmenlerinin elini öpen öğrencilerden bazılarının, karneleri aldıktan sonra, okul bahçesindeki Atatürk büstünü öpmesi veliler tarafından alkışlandı.

Yayla Ortaokulu’nda ise, öğrenciler karnelerini aldıktan sonra okul bahçesinde tören yapıldı. Tören sırasında öğrenciler cep telefonlarıyla karnelerini göstererek selfie (özçekim) pozu çekti. Ardından ise, hep birlikte karnelerini havaya kaldırarak sevinçlerini gösterdi. Gelecek eğitim ve öğretim döneminde lisede okuyacak 8’inci sınıf öğrencileri ise birbirlerine sarılarak vedalaştı.

DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİYE KARNE SÜRPRİZİ

Dumlupınar İlkokulu’nda okuyan, ancak “Evde Eğitim Hizmeti”nden yararlanan down sendromlu okul öncesi eğitim öğrencisi 7 yaşındaki Melek Su Cenk’e ise, karnesi evinde verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Şakir Aslan ve öğretmeni Ulviye Karaoğlu ile birlikte Melek Su Cenk’in evine giderek sürpriz yaptı. Melek Su, sürpriz karşısında mutlu olurken, karnesini İl Milli Eğitim Müdürü Özbek ve bir yıl boyunca eve gelerek eğitim veren öğretmeni Karaoğlu’nun elinden aldı. Özbek, Melek Su’ya oyuncak hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi