Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Zonguldak İl Sözcüsü ve Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci, Enerji-İş Temsilcisi Orhan Uyar, Tarım Orman-İş Temsilcisi Erdoğan Erdem ve Tüm Yerel-Sen Temsilcisi Mustafa Şen, Konfederasyonlarının vizyonu ve ülkede son günlerde yaşananlarla ilgili sendika binasında ortak basın toplantısı düzenlediler.

Emperyalist ve işbirlikçilerinin 90 yıllık husumetle ülkenin birliğini, bütünlüğünü, özgürlüğünü içlerine sindiremediğini ifade eden Birleşik Kamu-İş İl Sözcüsü Metin Kahveci, “Yeni bir cumhuriyet tarihi yazmak isteyenlerin elinde ihanet bombası patlayacaktır” diye konuştu. Kahveci, sendika ve bağlı bulundukları konfederasyon olarak Lozan’a giden kurtuluş mücadelesinde yer alan değerlerin yok edilmesine karşı olduklarını söyledi.

Kahveci, emperyalistlerin Lozan’da kazanılan kazanımların yok edilmek için uğraştıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“HALKI KANDIRANLARIN KİRLİ ÇAMAŞIRLARI ORTAYA AÇIKÇA ÇIKMAK ÜZEREDİR”

“Özellikle son zamanlarda emperyalizmin direttiği ve yerli işbirlikçilerinin de takla atarak saldırdığı ülkemizin Kurtuluş Savaşı sonrasında Lozan’da kazandığı kazanımları yok etmek için el ele kol kola geldikleri görülüyor. Bu nedenle Lozan’a giden kurtuluş mücadelesinde yer alan değerlerin yok edilmesi ve özellikle Iğdır’da Kazım Karabekir’in sokaklardaki isimlerin silinmesini isteyenlerin amacı, Lozan’ı yok etmek ve Sevr Antlaşması’nı uygulamaktan başka bir şey değildir. ‘Kazım Karabekir’in isminin silinmesi’ demek Kurtuluş Savaşı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ismini silmekle eş değerdir. Tarihe mal olmuş geleceğimiz noktasında büyük mücadele vererek emperyalist çizmelerden bizleri kurtaranlara bu tür muamele etmek hainlikle birlikte, nankörlük ve emperyalizme hizmetten başka bir şey değildir. Bu ülkede yaratılan bölücü politikaların isteği aslında Sevr Antlaşması’nı uygulatmaktır. Yalancı politikalarla kamu çalışanlarını ve halkı kandıranların kirli çamaşırları ortaya açıkça çıkmak üzeredir. Lozan’da kazanılan bağımsızlık ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti (Türk Devleti anlayışı) birilerinin işine gelmemekte olup ihanet tohumları ekilmektedir. Bölücülerin ve radikal dincilerin Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’ün ilkelerini yok etmek için anlaştıklarını her geçen gün yaptıkları ihanetlerle gün yüzüne çıkmaktadır. Bu ülkede yeni bir daha cumhuriyet tarihi yazmak isteyenlerin elinde ihanet bombası patlayacaktır.”

“KONFEDERASYONUMUZ İDEOLOJİSİNİ ATATÜRK’TEN ALAN BİR KONFEDERASYONDUR”

Sendikalarının bölücülüğe, gericiliğe ve ırkçılığa karşı olduğunu belirten Kahveci, şunları söyledi:

“Bu ihanet verici durum devam ederken, aynı anlayış emek adına yapılmaktadır. Aynı işlerin yapılması, her iki anlayışın akiller listesinde yer almaları artık sürpriz değildir. Bu ülkede emek hareketi de, maalesef art niyetli sendikacılar tarafından ihanete uğratılmıştır. Sendikal mücadelesini sokaklarda yapanlar, bir anda kendilerini inkar ettikleri gibi 12 Eylül AKP anayasasına ‘yetmez, ama evet’ diyen konfederasyon yönetim anlayışlarını da görmüştür. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, ‘önce ülke, sonra sendika’ şiarıyla yola çıkmış, mevcut konfederasyonların emek hareketinden daha çok siyasal yapıların gölgesinde kalarak çözüm odağından uzak oluşu nedeniyle meydana gelen zorunluluğun doldurulması için kurulmuştur. İdeolojisini Atatürk’ten gücünü üyelerinden alan bir konfederasyondur. Hiçbir siyasal oluşumların gölgesinde yer almaz. Emperyalizme ve onun ürettiği politikalara, yerli iş birlikçi sömürgecilere karşı mücadele eder. Kendi işleyişini dışarıdan icazet alarak değil kendi üyelerinin anlayışı ile alarak yönetir. Ülkesi olmayanın sendikası da olmayacağını en iyi bilenlerden ve iddia edenlerdeniz. Emperyalizmin yarattığı ‘Arap Baharı’ ve diğer ülkelerin kendi içlerinde yaşadığı iç savaşları görünce ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu ideolojik olarak göstermekteyiz. Bu nedenle konfederasyon olarak bölücülüğe, gericiliğe ve ırkçılığa(kafatasçılığına) şiddetle karşıdır.”

“SENDİKAMIZ SINIF MÜCADELESİNDE ETNİK MÜCADELE ANLAYIŞINI REDDEDER”

“Ülkemizi bölmek isteyenlere, emperyalist uşaklık yapan bölücü anlayışlara ve ülkemizi radikal dinci anlayışlarla yönetmek isteyen yönetim anlayışlarına şiddetle karşıdır. Konfederasyonumuzun amacı; ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyet değer yargılarını ve laiklik anlayışını önemseyen tavrımızla birlikte insanca yaşamı savunur. İşçi sınıfının güçlenmesini ve sınıf mücadelesinin bir ilke olduğunu bilir ve bu yoldan taviz vermez. Sınıf mücadelesinde etnik mücadele anlayışını reddeder. Özelleşmeye, taşeronlaşmaya, sendikasızlaştırma politikalarına karşıdır. Birleşik Kamu-İş; bir bölen değil, emeğin birleştirici gücünü savunur. Ülke genelinde yaklaşık 50 binden fazla bir kitleye sahip olmaktadır. Zonguldak genelinde eğitimde, tarım-ormanda, enerji ve belediye iş kollarında örgütlenmektedir. Diğer iş kollarında örgütlenmeye çalışmaktadır. Bu nedenle ülkesinin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyet değer yargılarını, laikliği, ulus ve ulus bilincini savunan kamu çalışanlarının tek adresi olan Birleşik Kamu-İş çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz. Yarın geç olmadan ülkemize, değerlerimize (cumhuriyet, laiklik, milli ve manevi) demokrasimize ve emeğimize sahip çıkalım.”

Editör: Pusula Gazetesi