ZONGULDAK’ta, Bülent Ecevit Üniversitesi´nden (BEÜ) mezun olan 4 bin 200 öğrenci, şehir stadında düzenlenen törende diplomalarını alarak hep birlikte kep fırlattı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı´ndaki 2013-2014 Akademik Yılı mezuniyet törenine Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, öğretim görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı. Üniversitenin şehir kampüsündeki fakülte ve yüksekokullarından mezun olan 4 bin 200 öğrenci, stada gruplar halinde girerek protokolün önünden geçiş yaptı. Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri başlarına baret takarak, bazı öğrenciler de ay yıldızlı balonlarla yürüdü. Tribünlerdeki ailelerin büyük coşku yaşadığı geçit töreninin ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Özer, diplomalarını alan öğrencileri kutladı. Prof. Dr. Özer şunları söyledi; "Öğrencilerin asıl sınavı şimdi başlıyor. Artık hayat biz hocaların yaptığı gibi önce ders verip sonra sınava çekmeyecek. Tam tersine her gün sınava çekecek ve sonra o sınavdan dersler çıkarmanızı bekleyecek. Başarıyı yakalamak ve ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize gönülden inanıyorum."

Daha sonra tüm öğrenciler mezuniyet yemini etmesinin ardından hep birlikte 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Editör: Pusula Gazetesi